Valborg!

Idag är det Valborg! :D <3

Vaknade första gången kvart i 7 imorse, och guud va soligt och fint det var ute! :)
Fortfarande lika fint och härligt ute nu.

Blir en kul dag idag hoppas jag :)
Ska göra mig iordning, duscha, äta frukost och fixa lite, innan jag åker till jennie.
Får se vart öl och grillning blir :) kanske där hos henne.

Har inte grillat än detta året! ;O måste göras nu! :)
Kan bara tänka på grillade majskolvar och kött :D haha.

Ååh så härligt det kommer bli, ligga på gräset och sola och ta det lugnt :)
Titta på en brasa vore inte helt fel det heller :)
På kvällen ska vi förmodligen iväg och festa någonstans.

Vad ska ni göra på Valborg?

Nu ska jag börja göra mig iordning så jag kommer iväg i vettig tid! :)
Hejsålänge och ha en bra Valborg! :)

Puss Jacqueline! ;)

Dröm

Inatt drömde jag en skum dröm, som vanligt :P
Skrev faktiskt ner den så att jag inte skulle glömma av :)

Here it comes:

Jag var hemma på landet och gick över till Stora huset, där i hallen stod (jag tror det var) erik billing (som var med i Robinson) och en annan person och stod och pratade (dock vet jag inte vem den andra va).
Jag ställde mig bredvid erik och han av någon anledning gjorde illa mig och tog strypgrepp på mig osv. ;S
Sen sade han på sin skånska:
"-Alla skåningar är nazister!"
Och jag trotsade då honom och sa:
"-Alla skåningar är inte alls nazister!"
Då blev han jättearg och slog mig jättehårt i magen! :O
Han sade det ännu en gång och jag trotsade honom igen, för inte tänkte jag ge mig, och så slog han mig ännu en gång jättehårt i magen! Vek mig av smärta bägge gångerna.

Sedan gick jag ut för jag pallade inte med fler slag, så föll jag i gräset som var blött och mitt gosedjur grisen hade jag i famnen med mig. Vi låg där en stund och de två andra bara gick förbi.

Jag hade fått en skoluppgift också som jag skulle ha klart dagen efter och lämna in. Det var blandning mellan några uppgifter och tester som skulle göras. 5-6 fetare häften som jag skulle göra och läsa, inte direkt superpeppad :P
Fick ju dom inte ens en dag innan heller, utan på eftermiddagen/kvällen och skulle vara färdigt kommande morgon.
Jag hann iallafall göra klart 1-2st och nästan klart 1-2st.
Kände mig jättestressad på morgon då allt skulle in, men jag hann inte göra klart så det jag hade gjort lämnade jag iallafall in.

Jag hade ju sökt in till en 3D-utbildning, så jag hade tänkt att börja på en karaktär som jag skulle skicka in som arbetsprov. Nu var jag i Eksjö <3 på trottoaren precis innan genvägen i skogen och frågade nycole i klassen om hjälp (som jag gick med). Hon sa:
"-Aa men det är inte så lätt att bara börja, du måste ju veta vad du ska göra också." Men jag visste ju redan att jag skulle göra en karaktär^^ Men aaja.

Hon vägrade när jag frågade om hon kunde hjälpa mig när jag hittat en karaktär! Precis som hon vägrade hjälpa mig med att uv-mappa på rätt sätt... (vilket hon fortfarande gör)

Sedan efter lite letande hittade jag en karaktär som jag visste att jag ville göra. Det var en blandning mellan en hottentott och snusmumriken :P Var tydligen en figur som redan fanns i mumindalen, så ingen påhittad av mig.
Kropp som en hottentott och kläder och ansikte som snusmumriken.

Sen frågade jag två kompisar, rickard och kalle på msn ifall de visste vart jag kunde hitta en sånan bild som referens så jag kunde modellera efter den. Bägge hade bilder på någon i muminserien för de var helt galna i dom figurerna.

Sedan hoppar drömmen vidare och jag och minst 30 pers titt är på nån slags tillställning, fast bara för oss.
För att boka rum eller lokalen var man visst tvungen att vara minst 30 pers. Det var flera rum och en maassa dukade bord. Istället för namnlappar vid sittplatserna var det lappar där det stod vad det var för alkohol i glasen :P haha.

Jag och en till, och (jag tror det var) harry potter och min lillasyster var ett varsitt lag. Vi skulle vara med i ett tevespel (som simpla 3D-figurer) och folk skulle spela oss ;P Först ena laget och sedan andra laget. De två var dock tvungna att ha samma dricka i sina glas, och samma för mig och min lagkamrat. Så jag gick runt större av delen och läste på lapparna vid sittplatserna för att leta efter matchande drickor :D

Sedan var jag någon annanstans och jag tänkte på stora fågelspindlar, så ville jag hålla i en. Men där var inga spindlar, utan det var stora krabbor istället! ;O Jag hade inte lika lust att hålla dom i handen då jag troligtvis skulle blivit klämd i fingrarna :P

Det var min dröm denna natten! :D Hoppas det kommer ännu en intressant imorgon!

/Jacqueline

Stressig dag!

Hej alla!

Fyfyfy jag hade en hemsk mardröm! Hemsk hemsk hemsk!
Den varade hela natten och jag blev jätteledsen, sårad, besviken och arg.
Och så kändes det som att den var sann, så snacka om att man vart så lättad och över att det bara var en dröm när man vaknade sen!
Aldrig mer en sådan dröm, tack!

Vaknade vid kvart i 7 på morgonen första gången, gick och lade mig och somnade runt 1, så vet inte varför jag vaknade så tidigt. Sedan när jag vaknade på riktigt så försökte jag bli piggare genom att kolla på teve och sedan vart klockan 12:10 och jag kände att jag verkligen behövde gå upp.

Jag har varit såå stressad hela dagen fram till halv åtta nu på kvällen med att fixa med och skickat in ansökningen till skolan jag vill gå på, mobilen som fortfarande inte fungerar och jag behövde få tag i mamma och annat folk, och ett viktigt brev jag behövt ha så snart som möjligt.

Så det har inte varit en lugn dag idag kan jag ju bara säga! :P
Jag skicka in en online-ansökan till skolan på deras hemsida och sedan satt jag och fyllde i papprena som pappa fick skriva ut eftersom jag inte har någon skrivare. Så fick åka dit och fixa med allt det, så jag satt från ca 16 kanske, till 19:30 med att fylla i ansökan och skriva ut alla papper och grejs. Dock var det bara 4 rutor som skulle skrivas i :D men ville få till det så bra som möjligt ;) man har ju trots allt bara en chans på sig, och då vill man ju att de ska fastna för just ens egna ansökan :)

Skolan som jag har sökt till för HT 2009 och 80hp framåt :P är Digital Graphics på Nackademin. Skulle va kul o lära sig 3D också :)

Har två arbetsprover som jag ska skicka in senast 25 maj, så det blir att ligga i och göra dom :P Ska bli intressant och se hur det blir, har ingen direkt plan än på vilka jag ska göra :)


Sitter o kollar på Lost för tillfället. Eller just nu vart det paus dock^^ Men vet någon ens vilken säsong det är nu? :P Jag har ingen koll :D men märker att man har missat en hel del. Nu är dom ju inte längre på ön ;O Det var ju det man ville se, hur de tog sig från ön^^ tror jag måste kika på de avsnitten :P haha.

Nu ska jag fortsätta kolla på Lost igen för det har precis börjat :)
Hörs senare!

/Jacqueline

Måndagens fortsättning

Hejhej!

Så var vi inne i stan lite efter kl 18 där vi skulle ha mötet.
Personen vi väntade på hörde inte av sig, vi ringde och han sa efter en halvtimme vi väntat att han skulle va där om ca tio minuter. En halvtimme senare så hade han fortfarande inte kommit. Så vi hade fått vänta i ungefär 1h 20 minuter på honom. Inte okej.

När han väl kom visade vi upp vad vi hade gjort och diskuterade kring projektet. Det var tydligen två killar (vet inte vilka) som skulle skriva om manuset lite, bara vissa detaljer typ. Så vi skulle troligtvis få det nya manuset denna veckan (tror dock inte det med tanke på vilket fart det gått hittills^^).
Men sen sa han att vi kommer senast att ha det filmade materialet om 2 veckor. 2 veckor! Då har vi bara 3 veckor kvar på oss att göra nästintill heela musikvideon. Det är sjukt lite med tid med tanke på att vi bara är tre stycken, och jag är den enda compositern. Jag hoppas vi får iallafall något material tidigare, men ska inte hoppas på för mycket.

Efter mötet åkte jag hem och tog mig sedan en tripp bort till ica :) skönt att äntligen handla hem lite mat! Hade knappt kvar någonting i kylen.
Jag köpte mjölk, fil, makaroner, korv, tortilla ost-chips och snus^^ Yum :)

Mamma var här också en liten stund, för att lämna lite brev som jag hade fått hem. Dock saknades ett brev, men det hade förmodligen kommit hem i lådan under dagen då ingen var hemma. Men det ska lösa sig imorgon så att jag kan få det :)
Sedan har jag suttit hemma och tagit det lugnt, kollat på teve och ätit tortilla ost-chips^^ druckit ett glas vin med :) det var gott. Gav Zaita en larv också, hon gillade det skarpt! ;)

Nu börjar mitt braiga program Medium om 6 minuter, så ska kolla på det :)

Hade så bra så hörs vi imorrn!

/Jacqueline

Ny vecka, ny måndag

Tjoho!

Så är det måndag och starten på en ny vecka.

Projektet går ju inte direkt framåt heller som det borde..
Vi ska tydligen ha möte kl. 18 idag. Alldeles för sent enligt min åsikt, möten ska man ha på dagtid, inte kvällstid!
Har suttit och renderat ut några olika tester på cartoon-filtret i Ae och det vart rätt schysst tyckte jag.

Ska sitta och animera en grejs med text sen med, men sen är det nog slut på uppgifter tills vi får det filmade materialet.. som blir snart hoppas jag!
I början på juni som senast ska hela musikvideon vara färdig och jag är rätt skeptisk till om den kommer hinna att vara det.. går ju i snigelfart detta. Jag tänker iallafall inte arbeta som en idiot för att andra segar som bara den.
Nu är det 5 veckor kvar, en månad har gått och vi har gjort ungefär... ingenting!

Sen funkar inte mobilen för tillfället heller, superbra :P Så det är lite svårt att få tag på folk. Och jag som skulle ringa lite samtal idag, men men^^

Zaita letade jag efter som en orolig mamma imorse. Hon är ju en jäkel på att hitta nya sovställen, och även om man letat igenom allt ligger hon ändå där någonstans. :P haha.
Nu hittade jag henne inte och visste intevart mer jag skulle leta, trodde nästan hon hade lagt sig i cellons väska och somnat där. Men hon kollade och hittade ingen igelkott.
Lyfte sen igen på ett par braller och där låg hon! Hade redan halvlyft dom en gång, men då upptäckte jag henne inte. Och hon sade ingenting heller.

Men hon låg (och fortfarande ligger) i mina jeans, i ena byxbenet i en strumpa. :P
Hon sov rätt djupt med för då och då hör man henne låta (jag tror hon drömmer^^).
Trodde först hon inte fick nån luft, men så var inte fallet :P hon vart sur när jag väckte henne.

Ska ta och käka lite och rendera ut en-två renderingar till och sätta över på ett usb-minne innan jag åker in till stan för mötet. Hoppas det blir vettigt och att inspelningen är snart! Annars blir jag en galen kvinna!

Hade så bra tills vidare!

/Jacqueline

Söndag

Hejhej!

Så vart det söndag också^^
Helgen har över lag varit rolig men främst mh.. speciell :D haha

Nu sitter jag här hemma och är vaarm och mår lite illa. Hemsökta hus börjar precis på teve^^ det är rätt kul o kolla på :P
Jag, cellon och jennie bestämde för att åka in till stan och äta sallad. Jag var så sugen på att sitta ute och äta sallad :D
Vi åkte till Gamla Stan och hittade ett ställe där man fick blanda ihop sin egen sallad :) man fick välja (förutom de tre grundalternativen) fem stycken olika "ingredienser". Det var mumsigt! :) Kycklingen och fetan var bara såå god :)
Fanns också typ 8 olika dressingar att välja mellan, jag valde tzatziki^^ Det är supergott!

Sen så åkte jennie hem och jag och cellon satte oss vid vattnet i solen. Förutom att det vart lite kallt för att det blåste så var det väldigt härligt :) skönt att solen verkar tycka det är kul att titta fram en hel del.

Min lillasyster hade den sista musikalföreställningen de gjorde på skolan och vi skulle åka dit för att titta på den :) Vid tvärbanan träffade vi på min storasysters pojkvän också, och där borta framme på skolan träffade vi mamma, övriga systrar och co när dom kom strax efter.
Musikalen de gjorde var Jesus Christ Superstar (SÅ bra musikal! :)) Den var bra! Stéphanie var helt klart bland dom bästa ;P

Dock har jag inte ännu sett musikalen från -70, utan endast den från 2000-talet. Men den är apbra så den tidigare måste också vara suverän :)

Om ni vill kika på en bra musikal, se Jesus Christ Superstar! :)

Nu ska jag fortsätta titta på Hemsökta hus^^ haha. Sen ska jag sova :) det kommer bli såå skönt att få ligga ner och bara ta det lugnt! Känns som att man åkt fram och tillbaka en massa under denna helgen :D heh.
Sköna säng, here I come! ;D

Godnatt!

/Jacqueline

Lördag partey

Jahapp så vart man hemma igen!

Denna kvällen var inte såå kul som jag hade förväntat mig.
Vi stod ju ett tag för att komma in i min pappas lägenhet, men han verkade inte va där/sov, så vi fick förfesta utanför istället.^^
Sen kom det förbi två snubbar som sa att vi kunde hänga på dom o festa på nåt ställe där vid östermalm, så vi hängde på. Men väl där så fick jag jättont i magen och det var rätt litet så det var inte så jättekul heller =/

Men gud så skönt att vara hemma nu! :) Ska lägga mig i sängen och titta på något program och sedan somna.

Hade så bra allesammans!

/Jacqueline

Festfredag

Hejsihopp!

Så härligt att va bakis (not) ^^ Mår illa, men jag hoppas att iprenen kan motverka det :P

Igår var det kul och skumt, haha. Jag o cellon var på Chaplin's Bar och det var faktiskt rätt kul. Inte varit där innan så va kul att gå till ett nytt ställe. Det var inte så jättestort dock, och det var inte så jättemycket folk när vi kom (typ 10,15 över 1 :P haha), men sen droppade det in mer folk. Kul att få dansa också :)
Vi drack varsin Rosa Pantern med, hade inte druckit den innan och den var sååå god! :D Yum!
Sen skulle vi visst på efterfest med fotografen och dj:n haha. Men vart inte så dock.
Fotografen va rolig^^ kom då och då för att ta kort på oss ;P.

Sen träffade vi på två snubbar, en fransk paparazzi och den andra var visst "rik". Orka skryta om sånt :P Nere i tunnelbanan träffade vi på två stycken roliga filurer med :P haha. Rätt underhållande^^

Har blekt slingor på cellon för en stund sen, ska ta och fixa mitt hår med snart. Tänkte våffla det lite :)
Sen ska vi ut i solen och förfesta lite :)
ska bli härligt. Efter det får vi se vart ödet tar oss! Förhoppningsvis någonstans där det är skitkul och med trevligt folk :)

Nu ska jag fortsätta titta på Gordon's Kitchen Nightmares :)
Hejsålänge!

/Jacqueline

Fredag Partykväll!

Tjoho Tjoho!

Celine kom hit för ett tag sen, och just nu sitter vi och tittar på talang 2009 och dricker vin^^. Vi ska snart sminka oss och göra oss iordning :) sen blire party! Vi vet dock inte riktigt vart vi skall än, kom med tips på uteställen i Sthlm! :) Roliga partyställen där man kan dansa och ha kul ;)ojojoj! nu vare typ 2-3h sen :D haha. vi har fortfarande inte kommi iväg än, men vi är på väg!
Ni vet, fint folk kommer sent ;)

Vi vet fortfarande inte vart vi skall, men det får ödet bestämma!^^
Vi kommer ha kul i varje fall ;) woho!

Hoppas ni har en kul fredagskväll så hörs vi imorgon! :)

/Jacqueline

Partey!... soon ;)

Nu ska jag dra iväg till Centralstation för att möta upp Cellon. Sen ska vi på systemet och seeen... eeree fest! :D

Woho!

/Jacqueline

Fredag eftermiddag

Tjoho! :D

Nu är jag på partyhumör! :D
Lyssnar på gamla goda 90-tals hits :) städar (som är så festpeppande ;)) och har gjort allt annat på min lista förutom tvätta och typ arbeta^^ Jag har försökt arbeta, men har inte suttit i Nuke på ½ år cirka så man har ju tappat, + att jag försökt för typ 23:e gången installera Shake, vilket jag aldrig lyckas med :D

The rythm of the night med Corona <3 woho!

Nu ska jag snart ta tag i att golvmoppa också :) dammsugaren sög bra.
Hejhopp so long! ;D

/Jacqueline - superstädaren

Fredag morgon

Godmorgon Sverige!

Gick upp nyss och har en massa att göra :) Men just nu ska jag bara ta det lugnt en liten stund.

En kompis i klassen, Celine, ska komma på besök hit denna helgen också^^ Vi ska festaaa, woho! :D Det kommer nog bli skojskoj :) Hon anländer kl. 18 till centralstation och så blire alkoholinköp innan vi åker hem hit till mig. Kom just på att vi inte setts sen innan jul ;O Länge!

Dagens planering:
Arbeta (keying. material till min showreel)
Äta frukost
Duscha
Städa
Tvätta?

Ja det var väl det.. trodde det var mera :D men men. Det är ju skönt det då iallafall :) men städningen kommer väl ta nån timme kanske, så den biten är den "jobbigaste".

Jag drömde nåt skumt som jag mindes tydligt när jag vaknade, men nu minns jag det inte... minns möjligtvis någoting med avkapade armar och fingrar? :S ehm. Men inte säker. Isånafall var det nog pga Medium inatt som jag tittade på :P

Nu ska jag ta och slappa lite innan jag påbörjar min dag med arbete :)
Hade bra sålänge!

/Jacqueline

Torsdag Kväll

Hej hej igen! :)

Vilken seg dag det har varit idag.
Vart irriterad rätt länge över detdär med mötet.. :P Men men.
Jag åt jäättegod klass iallafall sen till Simpsons :) fast ett avsnitt 2½h senare^^
Är jättehungrig, så nu tog jag lite mera glass :) yum!
Blir alltid så superhungrig på kvällarna sen jag flyttade hit ;O kanske är för att jag äter faktiskt frukost :P eller nåt haha.
Magen vänjer sig väl vid att få mat oftare och då blir den hungriig.

Nu är glassen i skålen dock! Men det var suupergott :)
Vilade ett tag när jag kollade på simpsons. Skönt att ligga i sängen ett tag. Hade kunnat somna, trött som jag var. Ryggen mådde bättre av det också, men nu gör den ont igen =/ dock inte lika, men ändå.

Försökte hitta på någonting vettigt att göra, så jag kom på den bästa idén! :P haha.
Jag satte upp en "bluescreen" som bestod av min blå handduk och så fick Lillemor gå från ena sidan till den andra på den. Men när hon kom fram till slutet började hon gräva i den, för hon ville ju inte alls gå omkring där utan ville mycket hellre sova :)
Filmade med min digitalkamera som inte direkt är så hajp för att få så bra rörligt material som man arbeta med :P

Laddade in det på kameran i datorn sedan och importerade in det i After Effects.
Som jag anade så vart det alldeles för mörkt (handduken, som var mörkblå) för att det skulle kunna keyas =/ haha. vart typ mörkgrått i bild istället :P
Men man får ju försöka göra så gott man kan med det man har! :P

Tanken var att jag skulle ha som mål att lägga upp det färdiga resultatet här på bloggen när jag vart färdig med det, men så vart det ju inte riktigt^^
Blev tvungen att rotoshapea ut henne istället från bakgrunden och det orkade jag med... en liten stund :D
Först hade jag rotoshapeat utan att klicka i keyframe-rutan. Suck :P Så fick ju göra om alla de frames jag redan gjort. Men det var inte så jättemånga lyckligtvis, ca 10 styckna kanske.

Nu börjar mitt sova-program Medium snart :) om 10 minuter. Det ska bli jätteskönt att få lägga sig i sängen och vila ryggen! :)
Imorgon väntar nya äventyr!

Ha en bra kväll, godnatt!

/Jacqueline

Mhm...

Är fortfarande irriterad :P
Har försökt bli gladare av att spela Super Mario Allstars. Det gick lite bra :P
Men har fortfarande ont i rygggen för jag sitter så dumt.

Ska ta och äta lite glass och titta på Simpsons :) sen kanske det är bättre! :)

/Jacqueline

Möte? Nejp!

Nehepp. Så vart det inget möte fick man reda på.
Det här är ju toppen! :P
Hans mobil har vart avstängd hela dagen. Kunde på lördag eller måndag, men på lördag har jag redan planer så det funkar inte för mig. Det blir på måndag mötet blir, dvs om en halv vecka. Ännu mer förseningar och dagar man bara sitter o väntar..

Fast ska ta och försöka få tillbaka peppen till att göra ett intro till min nya showreel. Testade för en stund sen men fick bara krupp :P haha. Idéerna är inte så många för tillfället. Eller dom är det, men jag har inte material till det..
Jaja. Får ta och fixa lite med bloggen kanske innan så jag kan bli pepp^^ förhoppningsvis. Är bara så otaggad, irriterad och uttråkad just nu >_< samt har ont i ryggen. Blä.
Tänkte också fixa med material till reelen, av någonting jag har som jag kan använda mig av. Hoppas man hittar något :)

/Jacqueline

Torsdag och möte

Godmorgon!

Satte faktiskt alarm på mobilen igår för att jag skulle vakna lite tidigare. Klockan 09:10 skulle jag vakna, men som jag nästan aldrig lyckas göra, så hörde jag inte alarmet förren det hade pipit ett tag ;O Så vaknade av att den tjöt sin fina melodi och blev snoozad visst :P
Ugly Betty började på teve så jag låg kvar och kikade på det. Har aldrig följt Ugly Betty och tyckt att det varit lite halvdant, men nu är det faktiskt bra :P haha.

Inatt somnade jag ju till Förhäxad och jag drömde självklart om häxor med olika krafter haha :D
Drömde också att vi i klassen var tillbaka i Eksjö där våran högskola är, kanske var det inför examensdagen? ;P
Satt i någon bil vid parkeringen, men ICA låg där Hemköp ligger ;O och det såg inte riktigt likadant ut. Det var också nån diskussion i bilen om någonting som gjorde folk irriterade typ.

Och så minns jag en irriterande diskussion mellan mig och min lillasyster när vi diskuterade datorburkar. Hon skulle promt ha en typ lika kraftig dator som min, vilket hon inte alls behöver. SÅ jag förklarade x-antal gånger att det är väldigt onödigt då hon bara kollar internet och sparar bilder, medans jag har datorn som ett verktyg.
Men så kom det fram att hon ville ha en dator med 400GB hårddisk (jag har 1TB=1000GB) och det var ju lite bättre, men tyckte ändå hon kunde klara sig på 320GB iallafall :P haha.
Var ju ändå inte hon som isådanafall som skulle betala den, så tyckte att det var bättre om det var mindre GB då det blir mindre i pris.

Sen minns jag inte så supermycket mer :DNu på morgonen har jag suttit med bakgrundsbilden i Photosop. Fortfarande inte helt klar, men snart :)
Den blir ju som ett utkast tills den görs helt och hållet till så som den skall vara.

Vi ska ha ett möte idag med den fjärde personen i gruppen, men vart och när har vi ingen aning om :S Förrgår-flashback Here We Come! Har inte fått något mer mejl tillbaka som skickades i förrgår kväll samt att mobiltelefonen var avstängd när det försökte ringas för en stund sedan.
Låter ju ...great dethär :P Bara jag slipper stressa som en tok blir jag nöjd. Man vill gärna veta minst dagen innan om när och vart mötet är. Men men, det blir säkert vettigt till slut.
Vi ska diskutera kring manus och storyboardet samt redovisa vad vi gjort hittills (som vi i gruppen kom överens om igår vad vi skulle börja med). Lika bra att köra igång direkt med de delar vi vet säkert kommer att vara med i videon.

Hahaha, sitter och tittar på Jay Leno, och det var en massa klipp på djur som gör lustiga saker^^ haha. Djur är riktigt underhållande :) Blir ju ännu schysstare när de lägger till musik som stämmer in också :D

Nu ska jag ta och äta frukost, duscha, borsta tänderna och göra klart bilden i Photoshop :)
Skönt att vakna till en diskad lägenhet också! :D

Hejsålänge på en stund! :)

/Jacqueline

Onsdagens dag

Hej återigen! :D

Gud va seg dag det har varit känns det som :P Iallafall lite halvt. Eller rätt så, haha.
Åh nu börjar Medium på 4an :) Det är riktigt bra tycker jag!

Min dag:
Jag har gjort en del av det jag borde ha gjort!^^
Steg upp i morse och satte mig vid datorn. Kikade runt en stund på internet och sen så bestämde vi i gruppen vad vi skulle göra idag inom projektet. Vi har fortfarande inte fått något mejl tillbaka om vilken tid imorgon vi ska ha mötet, great :P
Hoppas bara det inte blir som igår, att jag får reda 20 minuter innan att jag ska va på ett ställe det tar 20 minuter att komma till. Men det lär ju bli nångång vid lunch, bara man får reda på det i vettig tid!^^

Mitt uppdrag var att göra färdigt en bakgrund av en dammig lokal^^ Jag hade redan gjort en sådan bild, så det skulle bara vara att fixa till den så det så att den skulle kunna passa in i videon.
Den är jag inte helt klar med än, men snart :) Klona är det som gäller! KlonKvinnan som är igång igen!

Sedan har jag badat och klippt klorna på mina små iglisar :) dom tycker dock inte om att bada! :P
Zaita försökte rymma titt som tätt ur handfatet med^^

Sedan torkade jag dom och efter det fick dom lägga sig för att sova igen. Lillemor sov i sin filt och Zaita fick sova i min säng en stund :) Hon fick också en stoor larv att äta som hon tyckte mycket om :) Mums! Lillemor fick lite leverpastej som hon tyckte var mums :)

Jag har diskat ALL disk idag med som jag hade kvar! :) Jätteskönt!
Nu återstår bara städandet^^ det får bli imorgon för nu ska jag snart sova :) Det ska bli skönt att få lägga sig i en säng och vila. Oh 25 över börjar Förhäxad :) haha. Det ska jag ta och kolla som sömnprogram!
Innan dess ska jag ta och göra två mackor och sedan borsta tänderna :)

Hejsålänge så hörs vi imorgon!

/Jacqueline

Dags för onsdag

Tjohej!

Så har man klivit upp ur sängen och satt sig framför datorn i vanlig ordning.
Har börjat både vakna och stiga upp ur sängen senare än vad jag har gjort i ungefär 3 veckor nu. Varför vet jag inte, för SÅ sent går jag inte och lägger mig. Borde ta mig upp tidigare på mornarna, men det är ju såå skönt att få vakna av sig själv och bara dra sig en stund i sängen innan den nya dagen börjar ta fart :)

Känner mig nästan peppad till att diska och städa ;P haha. Men det ska bli skönt att få det gjort! Hann ju inte med sådär supermycket igår utöver mötet och manusskrivandet.
Frukost blir det om en liten stund, men just nu ska jag bara glo lite på teve, ta en snus och förbereda inför städningen^^

Resten av dagen ska jag sitta och fixa med min blogg så den blir bättre :)
Samt påbörja arbetet med musikvideon. Sitta och leta lite filter i After Effects och köra igenom lite tutorials på animationer och motion graphics :) Det ska bli skoj! Ska försöka hinna göra ett intro till min nya Showreel också :) Lägger upp resultaten här sedan så ni kan få se vad jag gör för någonting! :)

Dagens gissningstävling:
Vad är det för djur på kortet? :DMöte, Manus och Storyboard

Hejsihoppsi!

Så har man kommit hem och hunnit slappa en stund. Skönt att vara hemma igen :)
Och så har man hunnit få ont i ryggen också för att man sitter så dumt framför datorn.
Sitter och chattar på msn och har på teven i bakgrunden, ska se om det finns något roligare program man skulle kunna kolla på^^ har lyxat till det med att klunka på en folköl också :) gott.

Oh, Family Guy på teve! :D Det är i precis min humor, haha.

Idag hade vi möte vid tvåtiden med artisten Stor som vi ska göra musikvideon åt. Vi satt på Sandy's och han hade med sig två av sina vänner också. Vi tog fram storyboardet som hade ritats upp igårkväll och började visa och förklara vad som skulle hända i de olika scenerna. Han tyckte det verkade schysst och hans vänner också^^ men man ju förstå att det kan vara svårt att föreställa sig i huvudet hur det kommer att se ut när man får se en bild på en streckgubbe på ett papper liksom :P haha. Men Stor såg väldigt glad ut när han skulle få agera som "skådespelare" haha :D Han verkade vekligen vilja det :P

Hur som helst så gick mötet bra, och de skulle vidare när vi hade diskuterart färdigt. Vi skulle göra manuset och storyboardet och skicka det till den 4:e personen i gruppen. Vi bestämde för att åka hem till de andra i gruppen och göra det på en gång. Det blev väl runt 3½h att sitta och skriva manus och måla om storybard i photoshop innan jag drog mig hemåt. Ville inte komma hem alldeles för sent, som igår t.ex. Har ju fortfarande en massa saker att göra här hemma, t.ex. diska och städa :)
Ska bli såå skönt när det är klart! :D

Ska också bli så skönt att äntligen snart få börja med musikvideon! :) Men först måste ju den sista personen i gruppen och Petter ge oss sitt godkännande. Men det blir schysst hursomhelst ;) Här görs inga halvdanna grejer inte!

Nämen! En liten igelkott är i farten minsann! :D Lillemor är uppe och vaken, fast det är ljust i rummet. Där ser man :)
Igelkottar är ju nattdjur, så de sover ju hela dagarna och kommer upp när det är kväll/natt/mörkt i rummet.
Fast man hör dom smaska där dom ligger och sover lite då och då^^ väldigt sött.

Nä nu ska jag ta och vila ryggen lite, sitter så dumt till. Ouch. Ändra fotöljställning vore ju nåt, samt jädrans goda chips som jag inte har =/ kanske måste inhandlas denna veckan! Haha. Dom var ju såå goda så att jag inte kunde sluta äta dom! Det är sant! :D
Dom heter "Rosted garlic & salt chips" Estrella, en lila påse. "New" är dom visst också ;) Platta chips och såå goda! :D Testa! Ni kommer inte ångra er ;) Iallafall inte om ni har bra smak! :D
(För övrigt är Family Guy slut sen länge tillbaka^^)

Och glöm inte! Hell's Kitchen season 5 börjar idag kl 22:00 på trean! :D lätt värt att se!

Tjingalong!

/Jacqueline

Tisdag morgon

Hejhej!

Tja, morgon och morgon, klockan är ju ändå tio i tolv :P men jag steg upp nyss så^^ det räknas.
Somnade igår till Medium på teve, sen drömde jag nån skum dröm som jag bara minns vissa delar ifrån hah. Men skum var den ;S Nån i min klass raggade på mig och jag får en liten bild av att en talande bläckfisk var med i det hela... som raggade på mig också? ;P

Hade ju vart underbart om hjärnan kunde skriva ner hela ens dröm så man kunde läsa och skratta åt det på morgonen sen :D eller varför inte spela in hela, så man fick se det in action ;)

Nu sitter jag i fotöljen här, nyuppstigen, ont i magen, sitter på internet och tittar på teve. Är inga roliga program på teve så heller, men Viva la Bam är på tills vidare, fast det inte är särskilt roligt^^

Inget sms tillbaka från artisten heller som vi skulle ha möte med idag. Skickade ju ett sms igårkväll vid halv nio-tiden. Men en av de andra i gruppen ringde nyss och då sade han att han var upptagen men att hon skulle ringa tillbaka om en halvtimme. Så det blir ju förhoppningsvis ett möte iallafall :P
Ska bli kul att redovisa våra idéer och förhoppningsvis tycker han det låter fint, så vi kan börja med att arbeta :)
Dock kan ju 3D:arnabörja direkt men jag som Compositer har det ju lite svårare när jag inte har något material (filmat) ännu.
Får sitta och kika på effekter och filter i After Effects sålänge :) Kommer ju bli en hel del av det. Motion Graphics ska ju göras med är planen. Så det kan jag ju sitta och pilla med sålänge.

Usch, nu börjar jag må illa och har mer ont i magen =/ uscha.
Ska ta och käka lite frulle och duscha snart med :)

Hejsålänge och ha en bra morgon! :D

/Jacqueline

Storyboardskrivande

Hej!

Kom precis hem från att ha varit och skrivit storyboard med de två andra i musikvideoprojektet.
Skönt att vara hemma igen :)

Vi målade ner och skrev till en massa grejer som jag tyckte blev riktigt schysst :)
Mycket idéer, diskuterande och låtlyssnande för att vi skulle få det så bra som möjligt och bli nöjda med det.
Några timmar senare renmålades storyboardet och jag drog mig hemåt.

Sprang den sista biten till tunnelbanan och såg på skylten att den växlade om från 2 till 1 minut tills när min tub skulle anlända. Går ner för rulltrappan och hör att ett tåg precis stannar på station och jag märker att det inte är den tunnelbanan som jag inte ska ta.. utan den som jag ska ta! ;O
Självklart är det ju 6 vagnar på kvällarna också så jag fick ju kuta för att hinna på. Folk höll precis på att gå av och på när jag såg tunnelbanan i trappan. Men tunnelbanorna väntar ju inte på en så man får ju vara snabb^^
Skönt att jag hann med den iallafall! :)
Så hann jag med bussen hem sen med, fick vänta några minuter bara. :)

Skickade ett sms till artisten vi ska göra musikvideon för men har tyvärr inte fått något svar ännu, men det kommer förhoppningsvis^^ Antar att det blir imorgon då det är rätt sent nu.
Vi ska ju ha ett möte imorgon vid lunch, så det vore ju passande om man visste plats och tid för mötet :)

Nu sitter jag och tar det lugnt i fotöljen framför teven. Dock verkar det inte vara så jätteintressanta program som går just  nu.. får vänta på bättre program helt enkelt :P
Ska fortsätta med att diska och städa imorgon iallafall. Hann med cirka halva disken och inte så mycket städning, så det vore skönt att få det gjort så det ser lite mer beboligt ut här! :)

Hade bra så hörs vi!

/Jacqueline

Nyttig dag

Idag har man ju faktiskt varit nyttig :)

Jag har diskat en del, dock är ju minst halva disken kvar. Hade inte så många rena bestick, glas, tallrikar eller kastruller kvar :D hehe. Vilket är typ... allt :P

Nu är jag mätt också. Gick iväg till affären och köpte bröd, mjölk och snus :)
Gjorde äggröra, 3 mackor och o'boy :) gott!Nu ska jag sitta och rita storyboard till musikvideon. Imorgon ska vi ha möte och visa upp vad vi har gjort och hur den tänka idén är :)

Godmorgon!

Hej hopp!

Har suttit nu på förmiddagen och skrivit klart min LIA-rapport då det var lite saker som skulle ändras och läggas till. Den är iallafall inskickad sedan en timme tillbaka.
Sen har jag suttit och svarat och klickat bort en massa inlägg på communityt helgon. Hade ju typ 62 stycken att besvara, och jag orkade inte ha en massa inlägg som bara ligger där.
Startade en tråd där och sen fick man ju typ hundra inlägg :P

Teven har stått på också sen igår ^^ somnade till den som vanligt. Så jag vaknade upp till Oprah där det handlade om amerikanska soldater som varit i krig och som hade mist sina kroppsdelar. Hon var på besök på ett sjukhus för just krigsskadade.

Om jag skulle mista ett ben eller en arm, jag skulle bli så totalt förkrossad. Det måste vara frukstansvärt svårt att acceptera situationen. Att man aldrig mer kommer att få tillbaka det man förlorat samt blir tvungen att lära sig gå på nytt. Någonting man ser som självklart att man kan. Den psykiska påfrestningen måste vara så enorm, men utöver det har man också det fysiska handikappet som förhindrar en från att leva normalt.
Dessa människor är verkligen riktiga kämpar.


Magen är hungrig och det har den varit ett tag nu och snuset är snart slut. Måste gå till affärn snart o köpa lite bröd för mackor, eller mjölk för äggröra, och snus då.
Känner mig lite lat då jag har affärn typ en minut härifrån :D Men är man seg för tillfället så är man..
Ska ta och fixa till sidan lite till idag hade jag tänkt :) har fortfarande inte så stor koll på hur man ändrar om och har sig, så får ta och plugga på det^^
Städning och diskning ska det bli idag med är tanken. Börjar ju se ut som ett kaos härinne snart :D

Hade bra tills vidare!

/Jacqueline

Möte om musikvideon

I fredags (förrgår) hade vi ett möte kl. 14 i Norsborg med Salla och en till person som vi skulle arbeta med inom det här musikvideoprojektet. Den andra personen hade vi dagen innan fått reda på att vi skulle samarbeta med, så det var lite intressant vem det var och vad han arbetade inom.
Vi kom dit kl 14 men fick vänta en liten stund innan den andra personen vi skulle arbeta med anlände. efter kanske 15-20 minuter kom han och vi satte oss och pratade om vad vi hade för olika inriktningar och vad vi kunde åstadkomma inom projektetet.

Själva artisten Stor kom ca en kvart senare och då kunde vi diskutera mer om hur det hela ville se ut och hur vi kunde arbeta. Vi frågade lite om hur vilken färgkänsla han ville ha i videon, hur själva stilen skulle vara, vad för 3D som skulle göras, vilka effekter som skulle göras osv. Han var väldigt peppad och verkade veta vad han ville ha för någonting, så det var skönt! :)

Vi skrev ner vad som skulle vara med och han hade tänkt sig med det hela och vi visade också våra showreels så han fick lite mer koll på vad vi kunde göra.
En showreel är som en portfolio som du skickar till företag där du i ett klipp visar upp det som du kan göra inom ditt område.

När mötet började lida mot sitt slut tog vi varandras nummer och tackade sedan för oss. Resan fortsatte sedan tillbaka hemåt med tunnelbanan. Det var skönt att ha hela helgen på sig att ta det lugnt samt spinna vidare på olika idéer till musikvideon.

/Jacqueline

2 veckors uppdatering

Jag har varit lite seg på att skriva de senaste två veckorna. Det har både varit för att jag helt enkelt glömt av, jag har haft för mycket att göra och att jag skrev på ett megainlägg till bloggen (som redan är publicerat).

Förrförra veckan var det en tuff vecka med LIA-rapportskrivning. LIA= Lärande i Arbete. Vi hade vart ute i 10 veckor på praktik och skulle skriva ihop en mördarrapport om hur vi har arbetat och vad vi har gjort på företaget osv. Satt som en tok och skrev och det var SÅ skönt när jag hade lämnat in rapporten :)

Jag och mamma åkte sedan på lördagen på helgen och hämtade min nya dator som jag hade beställt två dagar innan :) det var riktigt skönt! Äntligen en ny burk som fungerar och är suuper :) Jättenöjd! Min gamla kraschade ju ca en månad tidigare och eftersom datorn är mitt verktyg som jag arbetar med så måste jag verkligen ha en bra fungerande. Dock räckte inte budgeten till en ny skärm, men pappa sa sedan att han skulle betala den till mig, så det ska bli supernajs när den kommer! :) 24", HDMI, 4gb ram och i Full HD upplösning :D!Jag hade hittat en lägenhet på blocket som jag var intresserad av och skulle åka och titta på den, så jag och mamma åkte dit. Den låg vid Universitetet och var suuperfin! :) 24kvm men kändes mycket större och rymligare! Stor hall, toalett, rum och ett komplett kök :) Det fanns även två bastu och ett gym som man fick använda hur mycket som helt gratis.
Jag skulle höra av mig på kvällen ifall jag ville ha den eller inte.

Mamma åkte hemåt och lämnade av min dator och matade katterna, och jag åkte in till Gamla Stan för att äta glass med Martin :) Det var mycket trevligt! Vi pratade en massa om lite allt möjligt, men jag måste säga att det var svårt att hitta till glassen! haha :D Men till slut fick vi tag på våran glass iallafall! :)

Sedan åkte jag hem, lade mig i mammas säng och tittade på Robinson och åt glass :)
Ringde också tjejen som hyrde ut lägenheten och sade att jag jättegärna ville hyra den, och jag fick den! :) Underbart! Dock fick jag bara ha den till sista maj, men det var det värt ändå. Vi bestämde att jag skulle gå nycklar och skriva kontrakt på onsdagen den kommande veckan.
Så råkade jag somna i sängen med^^ Vaknade efter ett tag och gick över till lilla huset för att somna i min egen säng istället :) först var jag vara tvungen att ge Lillemor sin banansmakande medicin.

Dagen efter var jag seg och kom inte upp förren vid 12-tiden kanske. Låg och tittade på Dexter några avsnitt innan jag steg upp för att sedan packa upp min nya dator :) yeaj!Måndag igen och vi hade möte med en kille som heter Salla som är musikproducent.
Jag och två till i klassen skulle göra en musikvideo för en nykommande artist de arbetade med så det skulle bli roligt. Praktik nr 2 var då detta vi skulle börja på.

Vi skulle troligtvis få göra musikvideon till den nykomlingen, som heter Stor och han har gjort låten ihop med Petter.
Så det skulle bli en större produktion och hade varit riktigt fränt att få arbeta med :)

Vi skulle få information om ett möte med artisterna och få lyssna på låten så snart det gick.
Efter mötet åkte tog vi oss til gamla stan och satte oss och åt på en restaurang för att diskutera projektet. Vi kom på en cool idé och sedan efter ett tag åkte vi hemåt. Det kändes som en bra och välarbetad dag, det var super.

Resten av tiden blev en hel del hemmasittande, lite festande och träffande av kompisar till uppdateringarna kom om vad som hände på musikvideofronten.

Vänta på nästa inlägg så får ni veta mer om musikvideoprojektet med Stor och Petter! ;)

Tills dess: Ha en fin kväll! :)

/Jacqueline

Ändrad Layout

Nu har jag suttit här en stund och gjort om min layout på bloggen :)
Påsktemat med gult och grönt var trevligt, men nu kände jag att jag ville ha en förändring. Trots allt är ju påsken över nu, så nu vart det blått och lila istället :) Känns som sköna lugna färger att titta på, så jag är nöjd :)Nu återstår det bara att lära sig hur man designar själva bloggen med upplägg på de olika delarna, t.ex. header med en snygg och intressant bild, hur bilder i inläggen ligger snyggt osv :)

Säg gärna vad ni tycker om den nya layouten! :)

/Jacqueline

Lördagsfestligheter

Lördag 28/3

Idag hade jag, jennie, erika och carla bestämt att vi först skulle ses i stan för att shoppa, käka lite och sedan dra ut på krogen. Kul att få hitta på nåt roligt mellan alla arbetsdagar då man har ledigt med tid^^ Hade inte heller träffat carla på evigheter så det skulle bli roligt.

Vaknade och slappade ett tag innan jag skulle börja packa ihop mina saker för att sedan ta tåget kl. 12.23 in mot den stora staden. Som vanligt gick jag såklart för sent och fick lov att kuta till tågstationen.

Andfådd och varm kliver jag på tåget och får ett sms av jennie där hon undrar vilken vagn jag tar. Mellanvagnen i vanlig ordning^^

När jag åkt förbi bällstastation undrar jag vart jennie tagit vägen, och tänker sedan att hon säkert kliver på på nästa station. Väl framkommen vid nästa station ser jag ingen jennie och jag undrar vart hon håller hus. Är nära på att ta fram telefonen och ringa henne, men då kliver ett välkänt ansikte på tåget. Hon hade bytt hårfärg^^ och det var väldigt fint må jag säga!

Vi babblar på och jag talar om min otroligt pinsamma historia på krogen typ två veckor tidigare. SÅ pinsamt. Och hon bara skrattar såklart^^ Rätt mycket också.Den pinsamma historien (och fortsättningen):


Några av oss i klassen, två kompisar till den ena och deras två arbetskamrater skulle ut på krogen och vi hamnade på ett ställe som hette Fashing.

Vi hade diskuterat på förfesten om att gå till ett 18-års ställe då den ena av oss var under 20. Annars så kunde man ju alltid testa på 20-års ställen eftersom alla vi andra i sällskapet hade rätt ålder. Jag vet inte vad det var för ålder på Fashing, men om någon inte skulle komma in skulle det ju varit personen under 20.

Vi står och köar i nån halvtimme och gissa vem som inte får komma in?
Jo JAG.

Vakten: Du kommer inte in, du är för full.
Jag: Va? Är jag för full? (väldigt förvånad)
Vakten: Ja, jag ser det på dina ögon.
Jag: På mina ögon? (irriterad)
Vakten: Ja. Jag ser på dina ögon att du är för full.
Jag: Eeh.. jaha okeej.. (trött på vakten)

Vänder mig mot en av de som följde med ut. Han frågar mig hur mycket jag drack innan och jag svarade ungefär 4 glas vin och att jag inte va full, som vakten sa (det var för övrigt en tjurig vakt, finns tyv'ärr många såna).

Vakten: Gå en sväng och köp kaffe på till Seven Eleven och sen kan du komma tillbaka. Man blir piggare av koffein.
Jag: Jag gillar inte ens kaffe.
Vakten: Okej, té då.
Jag: Men det är inget koffein i té.
Vakten: Jo det är det, men det är inte så många som vet om det.

Vi gick ur kön och gick en sväng, jag pratade då självklart bl.a. en massa om mina igelkottar hemma^^. Efter en stund kom vi tillbaka igen och vi fick komma in. Jag frågade hur mycket det kostade att komma in, och fick svaret 20:-.

Väl inne blir jag bjuden på en öl och vi sätter oss på en "bänk" som sträcker sig hela sidan. Jag har ju ett kanske lustigt sätt att sitta på, då jag krokar ihop mina ben i varann. Om man sitter med korsade ben, och tar då höger ben som är korsat över det vänstra och sedan krokar högerfoten bakom vänsterbenet, då har man min tjusiga sittställning.

Efter massa prat och ölen i hand försvinner jag framåt. Jag faller framåt, hinner inte kroka av mina ben och jag faller pladask med krokade ben mitt på golvet. Och inte bättre var det att baren var precis framför mig. Jag har nog inte tyckt något varit så pinsamt på länge haha. Fy!

Personen bredvid mig skrattar inte ens, utan säger bara "det var tur att inte vakten såg dig" men jag var ju tvungen att säga att jag inte hann kroka upp benen haha. Jag håller fortfarande ölen i handen och viftar och har mig samtidigt som jag för en diskussion. Självklart skvätter jag ner mig med öl och borstar sedan bort det lite halvdant med handen.

Den andra personen skickar iväg ett sms till de andra och frågar vart de är, och de svarar att de är längre fram på dansgolvet. När vi druckit upp ölen går vi och dansar med dom.

- - - - - - - - - - -

Vaknade upp med ett ont huvud senare på eftermiddagen och illamåendet kom ett tag efter som självklart höll i sig hela kvällen.

Jag kollar i min väska och undrar vart tusan den ena hundringen hade tagit vägen. Jag hade fått 200:- innan jag gick ut och eftersom det bara kostade 20:- att komma in borde jag ju ha haft 180:- kvar i väskan. Men Nix Pix. Jag förmodade sorgset att jag hade tappat den.

Det tog mig nog 1½ vecka och många funderingar på vart dendär hundringen hade tagit vägen, innan jag hittade kvittot.

Fashing, 120:-
Suck! :P

Inte så konstigt att den hundringen inte fanns kvar i väskan då. Jaja, då var den gåtan löst iallafall.Vi fortsätter prata om lite allt möjligt och efter en liten stunds tågresande var vi framme vid tekniska högskolan. Vi tog tunnelbanan till T-centralen och gick in på SL-center för att vänta på Erika. Efter ca en kvart kom Erika och vi gick iväg till h&m för att kolla på kläder. När man kom in i affären så fick man nåt erbjudande om att ifall man handlade för minst 400kr så fick man ett 100-kronors presentkort på köpet. Men självklart hade de ju gjort så att man inte fick använda det under just det köpet, suck.

Jag hittade iallafall en klänning och en jacka som var fina och Erika som hittade klänningen först, skulle ha den också. Jag testade kläderna i provrummet (som det var lång kö till) medans de andra väntade på bänken utanför. Vi var lite stressade eftersom det var lördag = systemet stängde kl 15 och vi hade ca 20-25 minuter på oss. Så efter en del velande om hur vi skulle göra (stå i kön för att betala eller hänga undan plaggen någonstans) kom jag ju på att man kunde lägga undan dom i kassan och att de andra kunde ta sig till systemet och så skulle jag komma dit senare. Det var ju trots allt bara typ 2 minuter därifrån.

Kläderna blev undanlagda och jag tog mig till systembolaget med tio minuter kvar innan stängning. Självklart var det kö in också^^ Men jag kom in och upptäckte att Carla hade kommit dit redan. Hälsade på henne och plockade på mig det jag skulle ha att dricka under kvällen. Ingen liten kö därinne till kassorna heller, uscha :P
I kön får Carla syn på en tydligen "jääättegod cider" och vi tar alla varsin :P haha.

Carla ville ha ett par skor så vi gick till nån skoaffär och där hittade hon ett par jättefina (och höga) klackskor! :)
Erika åkte hemåt för att byta om och vi andra satte oss på ett café sålänge. Efter en stund kom Erika och vi satt där en stund till innan jag begav mig mot min pappas lägenhet i stan för att duscha och de andra till hemköp vid centralen för att jennie den veggien skulle köpa örtbiffar och sedan ta sig till min pappas lägenhet i stan.

Jag stod fortfarande i duschen när de kom men blev snart klar och möttes av alla slurpade på ett glas vin. Of course :P Där får man alltid vin.
Vi satte oss i soffan i min lillasysters rum och kollade på teve, pratade och drack vin tills vi sedan skulle äta. Det blev entrecote med potatisgratäng, bearnaisesås och vin^^

Efter maten satte vi oss i soffan igen och gjorde lite drinkar och drack av drickat som vi hade köpt på systemet. Det var gott^^
Tyvärr blev vi alla så himla mätta så vi höll på att däcka av trötthet, haha :P Teven var på också och jennie klagade högt på att vi kollade på teve :P Men till slut lyckades vi iallafall röra på oss vi skulle till nåt ställe vid medmorgarplatsen där några av jennies kompisar var.

Vi åkte dit och väl framme när vi ska gå in kommer jag på.... att jag glömt legget! Of course! :P så surt. Jaja, det var ju inte mycket mer med det, fick ju inte komma in utan leg, så jag, carla och erika åkte tillbaka till lägenheten (fanns inga platser därinne o sitta på heller och jennie var redan därinne med sina vänner så hon fick stanna kvar). Jag bytte lite kläder och skor för jag hade ont i fötterna och så tog vi oss vidare igen^^

Vi diskuterade vart någonstans vi skulle gå, klockan började bli mycket, runt halv ett kanske, och vi tänkte dra oss till Harry B James som jag inte varit på på jättelänge (2 år typ). Vi skulle förbi där jennie och hennes vänner var först, som låg i närheten. Det var nn gayklubb som denna kvällen var straightklubb istället. Dock för dyrt att gå in tyckte vi så hon fick ha det så kul där med sina vänner utan oss. Det var öppet till 05 och tydligen var det jätteroligt :P Får bli en annan gång! :)
Vidare till Harry B, dock är det ju inte så superkul där eftersom vakterna är inte så jättetrevliga och det är så JÄDRANS hög musik hela tiden! Man måste ju skrika åt varann för att höra någonting (om ens hör nåt även då). Men det var faktiskt rätt trevligt därinne denna gången. Hjälpte nog att man inte hade varit där på länge :P Lätt annars att man blir trött på stället.

Vi köpte lite öl och cider och sedan bjöd carla oss på tequila :D! Yum!
Tänk att vi hade bord också :P tur att vi fick det, inte det lättaste direkt. Annars får man ju bara stå vid baren och det kan ju vara rätt drygt.
Mötte också på en jobbig och fjantig kille som satte sig vid mig o började ta mig på ryggen rätt intensivt ;S
Han tjatade på att jag skulle dansa med honom men jag ville inte och sedan gick han iväg. Sen gick han förbi lite senare och blinkade åt mig. Killar förstår inte när tjejer inte är intresserade, måste vara nåt de saknar i hjärnan, som japaner gör då de inte tål sprit. Killar hajar liksom inte när tjejer nekar dom.

En stund senare satte han sig vid bordet igen och raggade på carla istället (suck :P) och höll på typ likadant.
Sen typ slänger/sträcker han sig över bordet till andra sidan där jag satt och drog ner min mössa o hade ett fult flin i fejset.
Vad är grejen!? Förstår verkligen inte vad killar har för problem. Vem brukar göra så på en okänd människa liksom? :P
Verkligen barnsligt. Och man framstår bara som en jobbig 5-åring.
Men det kanske var hans raggteknik?

Erika och Carla vart fulla, dock inte jag men det var en trevlig kväll! :) man behöver ju inte vara full för att ha kul.
Jennie var ju kvar på stället som stängde senare så vi andra åkte hem åt olika håll för att sova efter kvällens festligheter ;P

/Jacqueline

Tandställning av, Veterinärsbesök och Fredagsöl

Fredag 27/3

Hade bokat tid i torsdags för att ta med Lillemor till veterinären på fredag morgon.
Vi fick ju tiden klockan 07:45 på morgonen och som så skönt var fick jag och Lillemor skjuts av mamma ner till tågstationen kvart i sju på morgonen.

Väl framme med tåget i stan kliver vi av och går mot Roslagstull's djurklinik. Den ligger väldig ju bra till där det dundrar fram hur mycket bilar som helst hela dagarna^^
När vi kommer in ställer vi oss i kön och snart är det våran tur att komma fram för att meddela att vi är där. Vi får sätta oss ner en liten stund innan vi blir insläppta i ett av rummen av en assistant.
Tyckte det var rätt så komiskt^^ för när vi kom in i det lilla minirummet så såg jag en handduk och ett par handskar liggande ovanpå, haha. Förberendande för igelkott, javisst.

Nej inte behövdes det. Jag tog upp Lillemor, som alltid efter en viss accident hos en annan veterinärsklinik brukade tagga ut sig till max och fräsa som en tok, var rätt så lugn och otaggig. Nu tog assistenten fram vågen som stod på bordet och jag satte ner Lillemor på den. 330 gram vägde hon. Tyckte det var lite lite, men hon hade ju gått ner i vikt de senaste dagarna hade jag sett på henne.

Efter vägningen gick assistenten för att hämta in exotic-veterinären och de två kom snart in i rummet där jag och Lillemor väntade. Hon sa att för det mesta måste man söka igelkottarna för att kunna undersöka dom, men det finns de få som man kan undersöka utan att behöva söva ner. Jag var ju beredd innan på att hon skulle sövas, och jag trodde inte att hon skulle låta dom pilla och ha sig hursomhelst på henne.
Och såklart hade jag rätt^^ Hon buffade och fräste lite och därmed bestämde de sig för att söva henne.
Jag lämnade över Lillemor i sin lilla väska till dom och jag frågade veterinären ungefär hur mycket det hela skulle gå på.
Hon skulle återkomma med svaret strax och gick sedan ut ur rummet med mig väntades i.

Efter en liten stund kom hon tillbaka igen och berättade hur mycket de olika delarna skulle gå på (rutinundersökning, sövning, ev. röntgen o medicin) och det skulle landa på runt 1500 exkl. medicin. Och att om medicin behövs så kostar den mellan 100-150kr.
Hon frågade om det var okej, och självklart sa jag ju att det var det. Om det är det som behövs för att hon ska bli bra så måste det ju bli så eftersom hon behöver hjälpen. Inte tänker jag då ta med henne till veterinären för att göra en "halvkoll" o inte veta vad felet är.
Veterinären sa att hon skulle ringa mig runt när de hade kollat henne och visste vad felet var och att jag kunde hämta henne runt 11-12. Jag tackade och sa: "bara jag får tillbaka henne levande så är jag nöjd" och hon skrattade till och svarade att det var det som var tanken.

Jag lämnade djurkliniken och tog mig vidare mot tunnelbanan för att sedan åka till lägenheten i stan. Där hann jag äta frukost och ta det lugnt i en timme ungefär innan jag skulle vidare mot tandregleringen vid Danderys sjukhus där jag hade tid klockan 10:15.
Innan jag gick hann jag också med att fota min snygga mun med tandställning, mina sista fotominnen av plåtmunnen!

Eftersom jag fotade min fina mun kanske några minuter för länge, så gick jag lite väl sent. Gick runt hel och hade ju tid hos tandläkaren kvart över, så när jag väl satt på tunnelbanan och jag var strax över fem minuter sen fick jag lov att ringa dit för att meddela dom att jag skulle vara där om endast några minuter.Väl hos tandläkaren fick jag meddela att jag ankommit och sedan hann jag bara sitta ner i någon minut innan jag skulle in. De tyckte att det var bra att jag hade ringt och hört av mig, men att det inte gjorde så mycket att var tio minuter sen då de fick tid och fixa lite emellan mig och patienten innan.

Jahapp, så skulle tandställningen av då! 5 år, det är ju nästan som en hel tonårsperiod. No more räls!
Jag hade förberett mig på att det skulle kännas som att läppen stod 2dm ut när de plockat ut den.

Jag fick lägga på i stolen och tandläkaren började med att polera framtändernas baksida, eftersom jag skulle få en liten "skena" som skulle sitta bakom för att hålla tändera på plats. Denna ska jag då ha i några år, eller hela livet om jag väljer det.
Hon går iväg och rör ihop lim som hon sedan kommer tillbaka med och kletar på på mina tänder. Efter en liten väntestund för att det skulle hinna stelna lite så satte hon på tråden/skenan.

Hon undrade hur det kändes och jag tyckte det kändes rätt störigt. På högersidan kändes det som att tråden buktade ut och så när jag stängde ihop tänderna så nuddade min ena tand i underkäken på höger sida, tråden, vilket var ännu mer irriterande :P haha.
Så hon slipade, vart vet jag inte exakt ;S men hon behövde visst fylla i nåt litet sedan på en av tänderna.
Visst får dom hjälpa mig med mina tänder, men förstör dom inte så dom måste fyllas i sen igen! :P

Efter att skenan satts på var det dags för att ta bort tandställningen.
Under ditsättandet av skenan och bortplockandet av tandställningen fick jag ha dendär slemsugarsaken i munnen. Usch, det är verkligen den värsta!
Den spiralformade platsmojängen som man ska ha i munnen. Känns ju som att man gått i öknen och tungan torkat.

Men snart började hon klippa av tråden och sen var det dags för att knäcka bort plattorna. Jag frågade om det gjorde ont och hon svarade att det ska det inte göra. Min ena syster hade sagt till mig för många år sedan när hon blev av med sin, att det gjorde jätteont, så jag hade ju trott och förberett mig på det hela tiden.
Men det gjorde knappt ont alls! :) asbra.

Mindre trevligt var dock när jag fick se mina tänder och dom var helt missfärgade, haha. Usch!
Såg verkligen hemskt ut!
Men det fixade hon till med hjälp av lite polering ;) Så nu är dom fina! Men ska ta och göra en tandblekning sedan, tycker jag är värd det efter 5 år av tandställning :P

Sen var tandställningen av och jag fick en ny tid den 1 juli för att kolla tänderna.
Hon sa också att om skenan gick upp på nåt vis skulle jag ringa direkt för att få komma in och fixa till det, och det är ju självklart. Hoppas inte den krånglar bara, så jag inte behöver åka dit innan. Skulle vara skönt att få vara fri från tandregleringen fram tills 1 juli iallafall :P
Bad också om att få ta med mig tandställningen hem då den varit med mig under en stor del av min tonår :D
Nästan sorgligt att ta bort den!

Innan jag gick helt och hållet skulle vi göra en röntgen också.
Fick gå in i ett rum där det fanns en mekanick som man skulle stå "i".
Först sade hon att jag skulle ta ut näspiercingen och sedan frågade hon mig om jag hade några örhängen och att jag isådanafall var tvungen att plocka ut dom. Jag sa att jag bara hade mina uttöjningar som var i cernitlera, men de skulle jag ta av ändå.
Så såg hon min tragus på vänsteröra, vilket jag själv inte hade tänkt på och så kom jag på att jag hade min conch i andra örat, så den åkte av den med. Tungpercingen hade jag redan tagit ur innan besöket, eftersom man inte får ha tungpiercing när man har tandställning :P hehe.
Alla smyckena fick jag lägga i en mugg som jag kunde ta med sen till toaletten för att sätta i dom igen.

Men så var det dags för röntgen.
Hon satte på nån liten platspåse på en pigg som jag skulle bita i. Men först skulle jag ställa mig i dendär saken och sedan hålla händerna på två handtag. Det kändes lite lustigt och stå så^^
Innan hon lämnade rummet så sa hon att "nu kommer den börja låta och kvittra och snurra runt ditt huvud" och jag kunde nästan inte hålla mig för skratt. En kvittrande röntgenmaskin som snurrar runt mitt huvud.

Så satte den igång med att låta och ha sig och snurra runt mitt huvud där jag stod och bet i dendär piggen med plast över^^
Snart så var det färdigt och jag tackade och gick sedan därifrån.
Men vid dörren såg jag att min lapp inte blivit utskriven så jag var tvungen att gå tillbaka igen för att få en ny.

Veterinären ringer mig och jag var tvungen att svara (fast jag tror inte man får det egentligen, då det är en överstruken mobil-skylt in till mottagningen^^ Men hon sa inget iallafall :P) och hon meddelade vad det hittade felet var hos Lillemor och att hon kunde hämtas från och med klockan 13 och framåt.
När jag gått ut med lapp går jag in på toaletten med min lilla mugg med alla smycken i. Det tar mig ungefär 30 minuter innan alla piercingar är på plats. Passade på att rengöra alla medans och näspiercingen höll på att göra mig tokig^^
Den är jättekrångligt att sätta tillbaka, då den sitter rätt hårt. Bara den tog typ en kvart att sätta i, efter många försök och misslyckanden.
Jag hade vattnet på rinnande också, och dendär skumma kranen började ju brumma på 3ggr värsta högt som om den höll på att gå paj eller nåt. Satt ju folk utanför och väntade på sin tid med, så de måste ju undrat vad jag höll på med därinne :P haha.

Sist skulle jag sätta i tungpiercingen, tar upp staven och kulan ur byxfickan, rengör dom under det rinnande vattnet, sätter i staven och ska skruva på kulan. Då upptäcker jag att det var inte kulan jag höll i, utan ett p-piller.
Typiskt mig! Jaja, inte så mycket att göra åt det, fick ju käka upp den. Roligt bara att den var rengjord... hahaha
Satte i den riktiga kulan och fyllde på en mugg med vatten och sedan upptäckte jag att jag tagit muggen som stod på handfatet istället för en ny... det var lite ohygienisk kanske, men jag tänkte inte och orkade inte bry mig sen.

Gick ut från toaletten , tittar på klockan som visar runt 12 och ut från tandläkarmottagningen tillbaka mot danderyds sjukhus station och ringde sedan mamma för att prata om morgonens stora händelse.Åkte tillbaka till lägenheten i stan eftersom jag skulle hämta Lillemor om en timme. Skulle endast hunnit vara på praktiken i ca 10 minuter innan jag skulle bli tvungen att åka igen. Så jag tyckte det var lite ovärt.

Kom in i lägenheten och kikade i kylskåpet och frysen efter någonting att äta. Kunde ju lika gärna passa på att äta lunch emellan alla besöken när jag ändå hade tid.
Hittade några rester från gårdagen, värmde det i micron och jag tog med maten till soffan och satte på teven.
På teven var det väl nåt lunch-tråkigt program som det brukar vara^^ typ "hem till gården"-stuk, eller bättre upp "Ordlekar".
Efter en ungefärlig halvtimme började jag röra mig bortåt djurkliniken igen för att hämta min kära lilla kotte.

Kommer in på kliniken och väntar på min tur att få prata med receptionisten.
Talar om att jag ska hämta min igelkott och hon frågade om det var Lillemor, och jag svarar ja, och så sade hon hur mycket det hela hade gått på och att jag kunde betala på en gång. Fick ett kvitto på det hela och
Hon ber mig sedan vänta i väntsalen en liten stund så en av veterinärerna kunde bli ledig och ge mig henne och medicin.

Efter en kort stund säger de åt mig att jag kan följa med in i ett av rummen. Jag följer efter veterinären och ser väskan på bordet som Lillemor är i. Hon talade om hur mycket det hela kalaset gick på, vilket blev 1715:- och berättade hur mycket av medicinen hon skulle ha och hur länge hon skulle medicineras.
Så kom jag på tanken att eftersom hon röngats så måste de ha röntgenbilderna på henne någonstans. Så jag bad om ifall man kunde få bilderna, som hon sade var två stycken på ett A4 papper. Veterinären sade att bilderna isånafall skrivs ut från datorn där dom är, och skulle gå iväg och höra hur mycket de kostade.

Efter en liten stunds väntan kommer hon tillbaka och talar om att de kostar 160:- att få utskrivna.
Jag bestämmer mig för att köpa röntgenbilderna, även om det var dyrt. Det är ju inte direkt SÅ ofta man röntgar sin igelkott.

Hon bad mig att sitta ner och vänta i väntesalen, och att jag kunde betala direkt om jag ville.
Jag går ut och betalar för röntgenbilderna och sätter mig sedan ner och väntar.
En liten stund senare kommer en av assisterna ut och räcker mig röntgenbilderna, och jag frågar om de har någon påse att lägga den i. Hon sa att hon kunde hämta ett kuvert och sedan när jag fått det, tackar jag och reser mig upp och lämnar kliniken med Lillemor.


Lillemor i en dunsocka
Färden fortsätter mot min praktik på Ligistfilm och Lillemor hade ju fått lov att följa med också, så efter en kort stunds tunnelbaneresande är vi framme.

Vi kommer in på kontoret klockan 14:30 och går in i köket. Ställer ifrån mig väskan med Lillemor i på köksbänken och säger hej till kollegorna. Går in i arbetsrummet där jag sitter och arbetar och ser att bägge platserna är upptagna. Peter undrade om jag hade med Lillemor och frågar: "får man se på ekorren?" :P hah.
Men just då får han ett samtal, så jag går tillbaka till köket där Lillemor är, och jag säger till de andra att Lillemor är här.

Först på plats är den nya praktiken som är nyfiken på att se henne och sedan kommer Carl fram också för att titta på henne. Jag tar upp henne och praktikanten säger nåt i stil med: "hah, gud. igelkott, vilket påhitt". Carl tycker hon är väldigt söt^^

Efter en liten stund sätter sig en av de andra vid bordet vid köket och han fick syn på Lillemor. Han vart helt paff över att man kunde ha igelkott som husdjur och frågade en massa om det. Självklart dök även mobilkameran upp^^.
Ett tag senare tog jag väskan med Lillemor i och satte henne på golvet i det rummet som jag brukar arbeta i. Nedsläckt var rummet också, så det var ju bra.

Jag fick uppgiften att dammsuga hela stället, eftersom jag kom så sent. (Eftersom jag kom så sent?)
Och jag satte igång med det direkt så det var avklarat inom en snar tid.
Jag satte mig sedan ner vid en av datorerna och började arbeta. Så gott som jag kunde dvs, fanns ju som vanligt den senaste tiden inte så mycket att göra.. Efter ett tag av internetgloende så hade en inbjuden gäst till fredagsölen joinat de andra ute i köket och hade redan börjat med alkoholen.

En stund senare kommer Clas in och säger till oss att vi ju kan komma ut och göra dom sällskap, så den nya praktikanten hakar på och jag kommer dit en liten stund senare efter att jag kollat några fler saker på internet.
Sen går jag ut till köket och gör dom sällskap, och märker att det var några fler som hade kommit dit.

Jag tar en öl och titt som tätt droppar det in folk till kontoret. Dendär "fredagsölen" var visst "fredagsfest" eftersom det snart var en massa folk därinne och alla drack alkohol, musiken va på och alla pratade och hojtade om ditten och datten. Det kom folk och det gick folk. Men det var väldigt trevligt faktiskt att prata med en massa folk.
I rummet bredvid låg Lillemor och sov i sin väska i det nedsläckta rummet, och den ena på kontoret tycker då att det skulle vara roligt ifall folk fick se henne. Så folk kom och skulle titta på henne hela tiden, hålla i henne, fota och filma och fråga en massa.
Hon var ju så förkyld också så hon snorade ner folk, men det var lite synd om henne när alla ville se henne hela tiden. Man kan ju förstå också att folk gärna vill se ett djur som de inte ens visste fanns som husdjur. Men till slut blev det lite för mycket och jag lade ner henne i väskan så hon fick vila tills vi skulle åka hem.

Efter en stund av pratade, ölande och pizzaätande så begav jag och Lillemor oss iväg för att ta tåget hem. Innan jag gick hem drack jag två-tre glas vatten så att jag inte skulle vara så trött sen på tåget hem. Tågen går ju bara en gång i timmen, så vi tog tåget tjugo i elva.
Försökte att hålla mig vaken på tåget, men visste såklart att jag skulle somna. Jag hann somna innan kontrollanten ens hunnit kolla mitt kort, haha.

Väl framme efter 45-50 minuter gick vi av tåget och promenaden hem på ca 15 minuter väntade.
Det gick fint och var rätt skönt att vara ute och gå lite. Gick till lilla huset och upp för trappan mot mitt rum, släppte ner Lillemor på golvet i ett klädesplagg och sedan lade jag mig själv för att sova =)

/Jacqueline

RSS 2.0