Sjuk..

Jaha, så har man blivit sjuk också. Not good :/
Snorig, varm, trött, kall, febrig I guess, näsblodig, ont i halsen. Meeh!

Jisses vad jag känner mig hängig. Orkar inte göra någonting och är bara så varm >.< för tillfället iallafall. Växlar lite mellan varm och kall. Ögonen är liksom på halvgavel så att säga^^ och när jag tänker på att laga mat blir jag så trött, för jag orkar inte hah ^^

Jag var i skolan på förmiddagen iallafall. Tvekade mycket imorse ifall jag skulle dit eller ej, t.o.m drömde om det tror jag ;O. Men jag åkte dit, fick t.o.m springa till tunnelbanan då den alltid går för tidigt.. Jättejobbigt när man måste gå ut ur klassrummet till som tätt för att snyta sig, samtidigt som man är jättevarm och febrig så man inte hänger med ordenligt på föreläsningen. Men vi skulle inte ha någon mer föreläsning på eftermiddagen så jag åkte hem efter lunchen. Skönt det! Imorgon är vi "lediga" med, hemmajobbardag. Det är riktigt skönt just nu, för jag hade förmodligen inte kunnat åka till skolan imorgon. Hoppas det blir bättre bra! Imorgon lär det ju vara minst lika illa som idag, men i övermorgon bör det ha lugnat sig lite. Nu ska jag försöka återfå någon slags energi. Té med honung i? (och det rimmade ;P). Lite humor har man alltid kvar över på sjukliga dagar med :P

Någon som har några bra tips på hur man kan bli piggare när man är sjuk?
Behöver arbeta^^

Följ mig med Bloglovin'!

Hejsan allihopa! :)

Jag har precis lagt till en sak på bloggen.
Längst nere i vänsterspalten finns nu en ikon där det står "följ bloggen".
Om ni vill hålla er uppdaterade och inte missa något av mina inlägg, följ då min blogg! :)

Hade bra sålänge!

Filmhelg!

Hejsan alla! :)

Under hela helgen nu, idag, imorgon och i övermorgon sänds Sagan om Ringen på trean.
Längesedan man såg dom :) så ska bli kul att kolla. Trean minns jag lite halvdant för tillfället, så det ska bli kul.



Tänkte att jag ska kolla in och studera alla effekter och compositing och 3D. Det är riktigt kul faktiskt ;D.
(Jag vet, man blir förstörd när man utbildar sig till compositer och 3d:are :P)
Kan inte kolla på film "normalt" längre, då man alltid ska kolla in de olika effekterna och gissa sig fram till hur det är gjort, vad som borde gjorts annorlunda osv :P Hur man själv skulle ha gjort. :D haha.

Har vart i farsta centrum nyss och lyckades hinna komma in på systembolaget. Köpte en flaska vitt vin och självklart kung också! ;D. Kung på flaska vart det. <3
Gick sedan in på ica och köpte en påse chips :) mums! Naturchips med smak dill och gräddfil, yum!
Så detta är vad jag ska göra ikväll :)

Vad ska ni göra ikväll?

Oh, nu har det börjat! TjingTjong! :D

Modellering och Uv-mappning

Hejs!

Sitter i skolan för tillfället fortfarande. Jag har ont i högerbenet! ;O fast inte så överdrivet. Det känns som att jag har växtvärk. Förmodligen är det för att jag arbetar så mycket ;) haha. Nä men jag stödjer väl mest på det benet kanske eller nåt, omedvetet, när jag sitter och arbetar på datorn med mina uppgifter.

Idag har vi haft föreläsning på förmiddagen om modellering. Vi har precis startar med en ny kurs, Modellering. Det är kul! Men man hinner inte alltid med i förläsningarna då det kan gå liite för fort fram och det missas att sägas vad som görs ibland, typ. Men jag hänger med! Det går greaat!

Vi hade tre uppgifter att göra färdiga idag, dock hann jag inte med den första men de två sista hann jag med (Y).
Den första uppgiften var att modellera antingen en fjäril, en plan eller en fågel. Jag valde planet, men kom tyvärr en halvtimme försent så jag missade lite grann. Men jag gör klart det tills nästa lektion eller så. (Y). Vet inte om jag orkar sitta över så mycket imorrn då det är fredag, men på måndag blir det annars. yeaj!

På eftermiddagen, efter lunchen hade vi uv-mappning. Först skulle vi uv-mappa en tärning och sedan en jordglob. Först fick jag nåt fel på min kub och fick göra om den typ 5 ggr :D hah. Men sen gick det finfint! lade på en liten bump-map på det också.

Jordgloben tog ett tag innan det funkade bra och ordentligt :P Men sen gick det som smort! ;D
Nu ska jag iväg till biljardpalatset och dricka öl, Hejhej! :D

Seriestart!

Hejsan! :)

Såg på tv.nu för en och en halv timme sedan att serien True Blood har kommit till Sverige nu, och att den börjar sändas ikväll!


Klockan 22:00 går den på ettan. Det ska jag kolla på! :) Har hört att den är bra, verkar vara en liten småhysteri om den där serien^^ Tycker det känns lite Twilight? ;P Inte sett Twhilight än dock, måste ta och göra det.

Ibland, inte alltför ofta, sänder 1an och 2an bra serier. En serie som jag fastnade lite för är The Carnivale. Dock har jag sett kanske 3 avsnitt, då de sänds med typ 3 veckor mellanrum känns det som :P vet inte vilka dagar de sänds. Det upptäcks random på tv.nu^^
Det gick en annan serie också för kanske 3-4 veckor sedan som jag inte minns vad den hette... men det var tre personer, ungdomar, den ena var varulv, den andra var spöke och den tredje var vampyr :P Någon som vet vad denna serien heter? Den verkade lite intressant^^ lite halvkomisk serie fick jag en känsla av.

Har satt på ugnen, ska ta och laga lite mat som jag kan mumsa på till True Blood :) Hoppas jag hinner färdigt med den bara. 18 minuter kvar! Kan bli tight^^
Jag ska laga lövbiff och potatisklyftor och ha en god sås till :) Yum! <3

Vi hörs sen igen, nu ska jag fixa snart mer med fooden :)!
Bye bye! <3

Första skoldagen!

Tjenahopp!

Så var det första skoldagen idag då :)
Det var kul!

Vi hade dramatiskt berättande hela dagen. Hade föreläsning om film, det var roligt :) skönt att friska upp minnet lite också.
Någon timme innan vi slutade så blev vi indelade i 10 grupper. Vi ska göra en 3-minuters film där "temat" är "någon ska möta någon men blir förhindrad". Manus och Storyboard ska vara klart på torsdag och gås igenom med vår lärare, sedan ska vi filma i helgen och på måndag ska allt material loggas in på datorerna. Tror vi har en vecka på oss sedan att klippa ihop och färdigt filmen sedan.
Vi har en rolig idé vi ska göra^^ hehe. Avslöjar inget nu! :P
You have to wait and see....^^

Nu vart klockan en massa! 00:40 är hon, jag har suttit i några timmar och tagit tag i mitt showreelskapande för en gångs skull! :) Måste dock försöka sova nu snart, ska vara i skolan 09 imorgon. Min andra 3D-lektion ever! :P (hade en på IAA förut). Det ska bli superskoj och jag är väldigt nyfiken på vad vi ska göra :P vi lär ju få någon uppgift eller så.

Nu ska jag dra mig! Skriver mer imorgon :)
Byebye! Puss!

Skolstart!

Hejsan! :)

Nu är klockan strax över 7, 07:09 för att vara exakt. Vaknade automatiskt (innan alarmet ringde) klockan 05:30. Kunde inte somna om heller, jobbigt >.<
Hade satt alarm på 06:30, så tappade en timmes sömn :P noo.
Somnade runt halv-kvart i ett någonting, så det är lite lustigt att man vaknar automatiskt (och pigg^^ iaf några minuter :P) ca 4½ timme senare. Men men^^ Jag hade väl skolstarten gömd i tankarna medans jag sov så att jag skulle hinna vakna i god tid. Ofta kan det ju vara så. Antingen vaknar för tidigt eller precis för sent :P Tur att det inte var det sistnämnda iallafall^^ men det kommer säkert det med.

Ska ta och äta lite frukost, klä på mig och sminka mig. Ska gå ner till tunnelbanan om ca 45 minuter.
Kul att äntligen nu få börja skolan! :D Yeeej! <3
Längtar tills imorrn då vi ska börja med 3d:n :) Men idag blir säkert skoj också \o/

Ska försöka bli lite piggare här nu och göra mig iordning så jag inte behöver stressa så mycket sedan.
Lagade storkok igår med. Middag + två matlådor vart det :) good (Y)

Byebye sålänge, time for school! :D


Skola imorgon! :D

Tjohopp!

Redan söndag alltså... känns som att det var fredag igår ;O
Vill inte att tiden ska gå så fooort hela tiden^^ buhu

Men! Imorgon börjar jag skolan igen! :D wohooo!
Var längesedan! Innan julen gick jag i skolan senast, iochmed att jag hade LIA (=Lärande i Arbete=Praktik) sista terminen, hela vårterminen. Ska bli såå kul! :)

Men vi ska inte ha någon 3d imorgon, vi ska ha nåt... Dramatiskt Berättande. Upptäckte också när jag i förrgår, tror jag det var, skrev upp schemat vi har fått hittills att vi sitter i olika salar vid olika "ämnen". Nu när jag tänker på det så kanske det inte är så konstigt^^ Men jag tyckte det var det då hehe. Jag antar att vi har en datorsal som är densamma och sedan en eller flera där vi har andra föreläsningar utan datorer.

Undrar om man kommer ha samma datorplats hela tiden, eller om man ändrar platser titt som tätt :P Ska bli kul o se salarna^^ och är nyfiken på vilken uppdatering av programmen de har, om det är CS4 på allt (vilket jag hoppas och antar) och vilket maya det är. Maya 2010 kommer ju ut nu snart, men jag antar att vi sitter på 2009 tills vidare.



Måste försöka göra lite nytta nu. After Effects och Photoshop är uppe, men har dock inte gjort någonting än^^ mer alltså.
Ska göra klart mina loggor idag och skicka iväg, sedan bör jag nog fortsätta på bröllopskortet jag har som "minijobb"^^
Försöker mig på den och göra i vector. Jag hoppas det blir schysst :)

Ska väl käka lite frukost snart. Ska iväg en sväng till farsta centrum också och inhandla lite grejer tills imorgon^^
Hejhopp sålänge! :)


Helg igen!

Tjenahopp!

Så var det helg igen. Minsann.
Ikväll går det lite bra filmer på teve, eller iallafall en :)
Klockan 20:00 går Back to Cold Mountain på 4+ SJUKT BRA film! :) Se den om ni kan! <3
Sedan går The Village klockan 21:00 på 5an. Längsedan jag såg den, bara sett den en gång också. Men jag tyckte dock att den inte alls var så bra och läskig som det sas. Typ 3% av hela filmen var läskig, och det ska ändå vara en thriller.
Det är ju ljust (dag) nästan hela tiden, samt att dom avslöjar i filmen rätt tidigt "det läskiga" med det hela, dumt :P
Så det finns inte riktigt någon spänning i den då man redan vet vad det är.

Börjar nog kolla på Cold Mountain iallafall och sedan kanske jag klickar över till The Village. Cold Mountain måste nog vara en av de få filmerna som man verkligen kan se om och om igen utan att tröttna på den. sååå bra! :) <3



Det har inte gått sådär superbra med arbetandet alltså... mhm. Det är lite dumt. Men jag har fortfarande ingen arbetsmotivation. Ibland kommer den i korta stunder, men försvinner rätt fort. Det är lite irriterande. Men så fort jag börjar att sätta mig in i arbetet så kommer det säkert flyta på. Måste bara få igång starten :P

På måndag (om två dagar! :D) börjar jag skolan! Woho! Ska bli jättekul :)
Imorgon ska jag iväg till farsta centrum tänkte jag och köpa block och matlådor vore bra. Time to be a student igen! :P
Inte längesedan man var det dock ;) Men det är kul, studera is the shit!

Nu ska jag göra nåt... som jag inte riktigt vet vad det är :P ska försöka arbeta om en liten stund. Undrar vad man ska äta till middag^^ hmm...
Jaja, vi hörs sen! :) byebye.

Godmorgon!

Tjenare!

Klockan är elva, jag är vaken och uppe.
6 dagar kvar ifall jag får reda på ifall jag får 1a handskontrakt på ett rum i studentkorridor i solna, ska dock inte förvänta mig för mycket för det är säkerligen en massa personer som har sökt efter dom.
Men man kan ju hoppas iallafall^^

Nu ska jag ner till affären och köpa bröd :)
Var nere på affären igårkväll, men allt nybakat bröd var ju ofc slut då :P Så jag får se ifall det fortfarande finns kvar nu vid denna tidpunkten^^

Ska ta och fixa lite mer med bloggen idag också :) sätta mig och fixa lite fint, skulle kännas roligt med en liten update.
Nu ska jag sätta på mig skorna och dra ner till affärn! Byee! :)

Ta-Da!

Vad tycks!? :P

Satt och fifflade lite precis då jag verkligen vill få min blogg lite snyggare och intressantare.
Har nu gjort så att jag har en fin signatur efter varje inlägg :)

|
|
V

Skönt att skolan börjar snart

Hejsan!

Ska bli väldigt skönt att skolan börjar snart. Håller ju på och tråkas ihjäl här hemma :P
Sitter hemma och bara gör nada, så trist! Väldigt uttråkande.
Typ alla jobbar ju också, så det gör ju inte saken bättre^^

Det är svårt att få tag i boende =/ Någon som har eller vet om någonting, tell me! Etta eller rum, så billigt och stort som möjligt :P heh. Gör inget ifall det ligger i solna heller^^

Har såå tråkigt, så man nästan blir deppig uääh.

Ska ner till affärn innan det stänger kl 22 med.
Blir så less när all min mat möglar hela tiden =( brödet blir dåligt jättefort hela tiden. Har ingen brödrost så lägga det i frysen blir väldigt omständigt. Ta ut mackor varje morgon och låta de tinas i nån timme innan man kan äta^^
Jag ska köpa yoghurt iallafall. Har hittat en suupergod! Vanilj, äpple och kanel :) yum! Dock rätt dyrt, ca 20:- för en, och den räcker typ 3-4 dar kanske.
Ska ta och köpa tandkräm med, och tvål. Det glömmer jag alltid^^
Mjölk vore så gott också, har köpt det flera gånger men den hinner alltid bli dålig, så man får slänga typ hela paketet =/ inte så kul.

Mina avocados har inte mjuknat ännu heller, så jag kan inte äta dom^^ bara att vänta.
Kiwisarna jag köpte är iallafall bra nu :) tog en förut idag. Gott! <3

Kiosken slash posten har öppet till 23^^ det är bra.
Om man kommer strax innan stängning (vet inte exakt när de börjar med det) så låser de dörren, så får man visa på nåt vis att man vill in, så kommer de och låser upp^^ Lite sött är det ändå. Kan tänka mig att det känns rätt säkert att vara därinne då iallafall, man vet väl aldrig ifall någon tänker råna butiken eller inte.

Tänka sig, klockan är redan 20:34.
Ska ner och posta ett paket på posten med. Innan 23 då^^ eller 22 blir det ju eftersom jag ska iväg ner till affären också.

Min matte painting går säkert med sakta framåt! Kan lägga upp en bild senare på hur det ser ut för tillfället. Dock en del kvar att göra på den. Den är mer som en grov skiss nu. Har inte hunnit tröttna på den ännu, det är ett gott tecken! :)
Annars brukar jag tappa suget efter typ några minuter då det inte blir som jag vill :P haha

Nu ska jag ta och skriva en liten handla-mat-lista kanske. Eller göra klart paketet innan jag ska posta det och sedan traska ner till centrum.

Ha det så bra medans!
Byyye!^^

Kram Jacqueline

Upprop!

Goddag folk! :)

Idag var jag på upprop på Nackademin! Det gick bra :)

Hade satt klockan på 08:00 så jag skulle ha två timmar på mig att göra mig iordning. Duscha, sminka mig osv.
Somnade nångång vid runt 2 kanske, är lite svårt att somna några timmar tidigare när man är van att somna på natten.
Blev väckt av att det ringde, det var mamma som ringde 07:30 för att påminna om att jag skulle till uppropet :D
Mamma trodde det var klockan 9 jag skulle vara där.

Kunde inte riktigt somna om förren kanske 20-minuter senare, och då skulle jag ju snart upp. Alarmet går och jag klickar såklart den på snooze. Vaknade nästa gång av att det ringde och det var mamma igen. Klockan var 9 och det var ju lugnt då jag skulle vara på skolan kl 11. Trodde jag...^^

Kom snart på att jag skulle ju åka iväg runt 10 för att vara framme vid 11. Då fick jag bråttom upp! :P
Hoppade in i duschen, sminkade mig och klädde på mig.
Kollade sl runt 09:40, och då skulle jag inte behöva åka förren 10:22 för att vara framme vid skolan 10:48. Det var ju bra och så hade jag 12 minuters marginal med på att hitta skolan och hitta rätt sal och allt^^

Jag skulle skriva ner alla tiderna för tunnelbanan och bussen och ta med mig. Då upptäcker jag att jag kollat fel :P
Hade råkat kolla på tiden som bussen gick, inte när den kom fram :P = STRESS!
Kollade snabbt när det var jag behövde åka för att hinna i tid och det var 10:02. Då var klockan 09:52!
Så jag fick plocka ihop mina saker snabbt och sedan kuta iväg till tunnelbanan.

Springer nästan hela vägen ner och tycker att det faktiskt är riktigt skönt att springa. Behövde inte hela den biten ner, men gjorde det ändå för det var så skönt :D haha.
Kom på tanken att kanske börja springa på mornarna när man vaknat och sedan hem och duscha och äta frukost och fixa sig. Det skulle nog vara skönt faktiskt. Man lär ju få igång dagen på ett bra sätt då också :) Pigg lär man bli med.

Kom iallafall fram till skolan runt 10:42-10:44, bussen stannade precis utanför så det var skönt att inte behöva leta efter skolan :P
Gick in i entrén och hänvisades upp till 3:e våningen. Det stod redan en del folk där, samt att det kom en del fler fram tills att vi skulle gå in och sätta och i uppropningssalen. Alla förutom 3 som var antagna var på plats, dock kom 2 av dom 10-15 över (inte jag denna gången, HAH!) och dom fick sina platser ändå. Jag räknade under uppropet och vi är 12 tjejer i klassen, kul! Var väl en ca 5 reserver där på plats med, dock kom ingen av dom in. Jätteskönt att jag inte var reserv längre! :P :D Gud va stressad man hade varit då, och ledsen för att inte kommit in!

Vi fick information av rektor och lärare, schema och informationsblad och sedan skulle vi fotograferas för våra passerkort. Man skulle ha med sig 250Kr med för kåravgift samt passerkort, dock hade jag ju helt glömt av det i min stress^^ så jag betalat det på måndag istället. Såg att det var några till som hade glömt av, så det gör inte så mycket^^ Trodde först att vi skulle fotograferas för klassfoto :P dock hade det inte gjort nåt eftersom jag faktiskt hade sminkat mig haha^^

Efter fotograferingen gick jag förbi entrén och plockade på mig en csn-blankett och sen ut ur skolan mot bussen.
Började prata med en av tjejerna i klassen och hon var jättetrevlig^^
Jag nämnde att jag använde ritplatta och så vart vi påväg till webhallen för att hon ville kolla en. Dock vart det inget köp, hon ska få testa min på måndag först^^
Sedan köpte vi mat och åt på trappan vid hötorget och babblade en massa. Efter det gick vi och kollade på termosar och väskor till hennes son.
Hittade själv en apsnygg adidasväska, axelremsväska, på stadium. Ska köpa den när jag har råd^^

Sedan åktes det hem och jag var hemma runt 15:18. Jätteskönt att vara ute och röra på sig lite! ^^ Blir så stelt av att sitta inne hemma hela tiden. Det ska bli riktigt skönt att börja skolan nu om en vecka :) den 17:e.


Wihu!! <3 :D

Kram Jacqueline

Söndag

Tja!

Söndag idag då. Klockan går ju huur fort som helst! ;O
Man hinner ju knappt med. För ofta blandar man ihop dagarna också^^ Ska bli skönt att börja skolan snart så man får lite rutin :P

Upprop om 2 dagar! :) Ska bli intressant. Är så nyfiken på att se hur alla ser ut! :D haha
Wiie^^ skolaskola
Har funderat lite på vad jag hade gjort om jag inte kommit in på skolan. Sökt jobb, och hur svårt är inte det att få i dessa lågkonjunkturtider. Nej jag är väldigt lycklig att jag ska plugga :) det kommer bli skitskoj! Hoppas min klass är super!
Partypeople I hope :P

Har kommit igång med min hemsida, dock ska mer bilder läggas in när jag har ;)
Jag gör hårslingor (av äkta hår självklart) i olika fäger och mönster, och tar gärna emot beställningar. Det är bara att kika in på sidan! :)
Där hittar ni också under beställa hur man beställer :)
http://racoonhair.webs.com/

Ha en fin dag!

/Jacqueline

Städdag nr 2

Halloj!

Vart ju ingen mer städning igår^^ suck.
Har diskat lite idag iallafall. Ska ta och diska upp all disk innan dagen tar slut och sedan ska jag röja upp med så det ser vettigare ut. Slänga sopor och försöka hitta saker att sälja med.

Har ett par braller på tradera ute nu som slutar imorgon vid 22-tiden! Skitsnygga baggyjeans :)! Buda gärna på dom!
Även ett par knappt använda Dieseljeans uppe med.
http://www.tradera.com/MyTradera/Seller.aspx?filter=0

Gott det är med frukt :) åt precis en banan.
Var nere på affärn igårkväll vid 22 och köpte lite frukt. Bananer och kiwis. Och så lite avocado :) mums!
Dock är avocadosarna fortfarande hårda så jag får vänta några dagar innan jag kan äta dom.
Så mycket bättre att ta en frukt eller avocado till mellanmål när man är hungrig istället för att inte äta någonting alls.
Ska försöka hålla detta nu (Y). Har också börjat äta frukost :P woho! Müsli och yoghurt och ibland några mackor. Müsli och yoghurt är asbra som frukost, då jag kan tycka att det kan vara jobbigt att tugga i sig mackor på morgonen när man fortfarande inte hunnit vakna till än riktigt.

Nu är det helg igen!
Tiden går fort som bara den! Ska ta och städa i helgen :) BIG TIME!
Blir säkert lite ost o vin ikväll som belöning :P haha.

Massa filmer som går på teve idag med.
20:00 går Mumien - återkomsten på 3an :D haha. Lite förvånad vart jag ändå att den hade fått 3+ i betyg :P

Nu ska jag och kanske hämta nåt mer att äta... bananen mättade inte tillräckligt :P Eller så tar jag en snus^^
Hörs senare, Byebye!

Kram Jacqueline

Städdag nr 1

Tjenare!

Tänkte ta tag i städningen idag och bara få allt röjt och fixat. Har gått lite bra iallafall :P dock en maassa disk som måste diskas. >.<
Ska röja upp alla kläder och ställa undan sånt som jag inte behöver ha framme. O så ska jag ta och möblera om också.
Kommer bli superskönt när man kan komma fram ordentligt igen haha.

Ska sätta ihop soffbordet och soffan om jag har verktygen till det... vilket jag inte är säker på... måste kolla efter det. Annars får jag åka in till stan imorgon och låna några och sedan fixa till det^^

Kommer inte bo kvar här så länge till dock, men lite fint kan det ju vara ändå tills dess :)
Håller på och letar nytt boende från och med 1 september, så om ni vet något vettigt och billigt så säg till mig! :)

Nu ska jag fortsätta kolla på Projekt Runway^^ byebye!

Kram Jacqueline

Hejsan.

Hej!

Jag vet att jag inte har varit så jätteaktiv här på bloggen på ett tag... det är en del som är lite jobbigt så därför har det inte blivit så mycket skrivande.
Förhoppningsvis blir det mycket bättre snart. (Y)

Sitter och måste rappa på med att göra klart några skoluppgifter. Har egen deadline, ska ha skickat in iallafall en rapport idag, men förhoppningsvis två animationer också.

Sen den 11 (oooom....8 dar!) ska jag på upprop på min nya skola :) yeaj! Och runt den 17e börjar jag. Det kommer bli superskoj!^^ Hoppas det är en skön klass med, i likhet med vad vi hade på IAA :D <3

Nu ska jag snart äta lite frulle (köpte mat iförrgår så nu har jag frukost och middag i iaf en vecka fram :P hehe) och försöka bli lite mer vaken. Sen ska jag sätta igång med arbetena.

Hade så fint medans!

Kram Jacqueline

RSS 2.0