"Nya trendhusdjuret - pygméigelkott"

 

Ååh jag blir så ledsen och arg när jag läser sånthär!!
Jävla svenska media!

 

Expressens idiotiska artikel

 

Jag avskyr vad tidningarna skriver.
"Nya trendhusdjuret - pygméigelkott" Djur ska inte va nån trend för i helvete! Hur kan man ens skriva sånt? Man uppmanar ju folk till att köpa på sig en massa djur eftersom "det är en trend". Fy farao!
Var ju samma sak förra veckan med mini-minigrisarna, seriöst! Lägg ner den jävla skiten!

"De trivs bra i vanliga burar som man använder för marsvin", snarare är det djurplågeri. Dom ska ha minst 20kvm att röra sig fritt på, dygnet runt! 1-10 kottar ska ha minst 20kvm, 11-20 ska ha 40kvm, 21-30 ska ha 60kvm osv. Utomlands trycker dom in dom i små burar och terrarium, förstår mig verkligen inte på deras djurlagar alls! Vansinnigt är det!

"ska vara lika lättskötta som marsvin", men det är dom inte! Det skiljer sig en massa. Igelkottarna äter torrfoder och mycket insekter och kött, som; larver, syrsor, kackerlackor, pinkies (musungar) etc. OJ va likt det är ett marsvin! När man får hem sin första igelkott är det lätt att man blir rädd över deras betéende. De är INGA GOSDJUR! Det är inte tama djur som en kanin, hamster, marsvin, du kan inte sitta med igelkotten och klappa och gosa i knät som du tycker. De gillar oftast inte att bli klappade på, dom buffar bort dina händer eller sticker dig med taggarna. Fräsa kan dom göra ordentligt också. Dessa djur kör sitt eget rejs, och är väldigt envisa också. Om dom inte vill gå med på nåt så är det ju bara för dom att rulla ihop sig. Du kan inte tro att dom går att bända upp. Man ska vara glad ifall man kan få dom att lyssna till ett visst läte eller knackning tex. De är nattdjur, så man kommer vakna på nätterna då och då, de klättrar mycket och röjer runt. Du får lära igelkottarna att gå på låda, det ska badas och kloklippas. Kan ju tala om att det inte alltid kan vara det enklaste!

Notera också: Det är en brittisk tjej dom har intervjuat, så otroligt korkat att dra upp det i svensk media då det inte alls är samma regler för dom här + att nu kommer alla tycka dom är "såå söta och måste ha en". Sen kommer blocket bli bombat av folk som inte klarar av dom, för det var ju visst inte alls samma sak som att ha ett marsvin.
Nä sånt här gör mig upprörd!

Jag hoppas att alla uppfödare fortsätter med vettiga regler när det gäller att sälja kottar till folk.
Visst finns det alltid folk som skiter i djuren och föder upp bara för att tjäna pengar, men jag hoppas verkligen folk har lite vett i skallen. Blir så ledsen på de annonser på nätet som sätter höga priser på djur och knappt nån info. De har inget intresse i djuret, men vill få ut så mycket pengar som möjligt. Skamligt!
Den här annonsen gjorde inget gott för igelkottarna då det framkommer helt fel info!

Har försökt ringa expressen igårkväll och nu precis, men självklart kommer man inte fram. Ska ringa sen igen! Ska ringa tills jag kommer fram och får prata med dom!

Bara så ni vet, jag vet vad jag snackar om! Jag har själv två stycken afrikanska pygméigelkottar.


Sjukling.

Hejsan!

Har inte skrivit på några dar nu. Det har varit lite att göra, + att jag i förrgår fick en attack av sjuklighet! :O
Visst har jag hostat ett tag, men jag blev verkligen megaförkyld på stört! ;S huh? haha.
Igår när jag vaknade och resten hela dagen var kanske inte så jätterolig, eftersom jag var supersnorig (aj min näsa), massa hostig, hade ont i armen (kanske sov konstigt?^^), lock för öronen och kände mig febrig till och från.
Inte roligt!

Idag är jag förvånansvärt mycket bättre! :P Vad var det här liksom, en endagssjuklighet?
Har fortfarande hosta kvar, men är inte snorig! :D det är bra det iallafall, för jag kunde ju inte göra så mycket under längre tid utan att snyta mig igår.

Försöker bestämma mig vilken mobiltelefon jag ska ha! :O det är så svårt!
Sony Ericsson ska det vara. Det finns en ny modell som heter Aino, men jag tror faktiskt inte jag ska ha den. Jag har velat ha en Walkman utan lucka i evigheter! Flera år, så nu är det dags för en tycker jag.
Det har också kommit ut en ny Walkman som har större skärm, dock har den lucka! Men jag har tänkt lite och jag tror faktiskt att jag kan gilla den ändå^^ Den är snyggare än ainon iallafall, och är samma funktionen bara att den andra har touchscreen. Men känns som att om man vill ha det kan man lika gärna köpa en Iphone istället, + att den vart så lång när man fällde fram luckan för knapparna. Kände att det inte skulle kännas bra haha.

Velar lite mellan den Walkmanen och en-två andra walkmans, som inte har lucka. Det är snyggast egentligen.... men denna va inte dum alltså. Jag ska tänka lite! :D haha. Som jag försökt göra i några dagar nu.
Får ta och bestämma mig snart om jag ska få en ny mobil!^^

Meddelar svar när jag vet det! :D hejsålänge!


Ha! Den gick inte!

Nu ska jag berätta en sak.

En lång historia kort:
I april/maj blev jag lurad på en lägenhet via blocket.
Händelsen polisanmäldes 3 dagar senare.


På min födelsedag 14:e september:
Polisen ringde och sade att de hade en man häktad och bad mig ge min verison av vad som hände.

 

Idag 15 oktober:
Kriminalreporter på Expressen ringde och sa att 62 personer anmält personen. Säkerligen finns det fler som blivit lurade men inte anmält. Personen lurade folk på lägenheter och spel på blocket. Den misstänka har fått domen ett års fängelse.

 

Där fick du! Din jävel :P

 

 

Imorgon är jag och 4 andra med i expressen.


Seg dag

Tjoho!

Åh vilken seg dag. Började effektivt, sen slappigt hela dagen. Hittade en del intressanta bilder dock (stock-photos) som jag tänkte göra lite fräcka bilder av :) Började på en, men hann inte så långt innan jag hittade på nåt annat :P haha.

Har hostat en massa idag med. Hörde några stycken härborta som hostade också, är det nån smitta? ;O :P
Rätt jobbigt iallafall och hosta runt.
Ska ta och laga till min middag snart tänkte jag. Lade ut falukorven på tining så den borde vara bra nu. Har ändå gått några timmar nu. Middagen får bestå av (tänkte ut det innan för några timmar sen av vad jag har hemma ;)): Falukorv, bönor och lök! :D Det är faktiskt jättegott att blanda det.
Nu när jag kollade på klockan också kom jag ihåg att Hell's Kitchen börjar om 7 minuter! :) måste ses!
Dock hinner jag inte laga middag innan ;/ hmm. Jaja. Får göra det efteråt.
Två dar i rad nu har jag ätit vid 00-01. Jag har lite konstiga mattider :O eller matvanor kanske.

Nu ska jag dock snart kolla in programmet!
Hejsålänge! :) <3


En dag med Vectrex

Tjena!

Alltså igår! :D haha, shit. Jag kämpade med vectrex och dess tillbehör verkligen hela dagen! Hade en kompis som hjälpte mig vilket vad guld, och sen när klockan började närma sig 02 vaknade jag till och såg att han hade skrivit några meddelanden på msn och gått offline. Jag hade råkat somna av utmattning haha.
Gud va trött jag vart den sista timmen, slumrade till med jämna mellanrum.
Men det gick ju bra iallafall!^^ :)

Har inga mackor hemma, eller så mycket mat. Får väl ta mig en tripp ner till mataffären sen om jag hinner. Har ju iof yoghurt jag kan äta nu som frukost.

Time för att försöka vakna upp lite! ^^ Vaknade upp stressad, måste försöka varva ner lite så jag inte får ont i min mage.
Hörs sen! :)

Ny bild klar!

Tjoho! :D

Gjorde nyss klart en ny bild. vart riktigt nöjd alltså! :D
Checka in! ;D




Helg!

Tjotjotjo!

Helg igen, fast jag gör ändå typ samma sak som på vardagarna, men det känns mer slappt :)
Var uppe till ca ett inatt, och sedan tänkte jag att jag skulle kolla på film i sängen för att sedan sova. Har bott här i 5 veckor nu i mitt nya boende och har fortfarande inte kopplat in teven och dvd:n :D men det finns en teve i vardagsrummet, men jag ska ju ha min också, en stoor på rummet ;D

Började koppla in teven och dvd:n och välja ut vilken film jag skulle kolla på. När allt var färdigt och jag hade letat upp fjärrkontrollerna kom jag på att jag behövde en scart-sladd också. Jag har två stycken vad jag vet, så jag började leta igenom rummet då jag var fast bestämd att jag skulle verkligen kolla på film på teven inatt.
Dock gick det inget vidare^^ då jag inte hittade mina scart-sladdar, gick ut till klädkammaren och letade men hittade inget där heller ;/. Gick in i vardagsrummet för att se ifall jag kunde sno en av sladdarna som satt i teven hehe, men jag skippade det efter en kort stund. Gick tillbaka till mitt rum och fick inse att jag nog inte skulle hitta sladdarna inatt, så jag satte på en film på datorn istället. Skärmen är rätt liten och står en bit från sängen, men det gick bra ändå. Jag satte på 1408 men hann inte kolla så länge innan jag hann somna :P Har kollat på den en gång men tyckte inte den var så bra som jag hade trott och inte lika läskig heller. Men det känns som en film som kan vara bättre andra gången man ser den :P Har försökt titta på den för några veckor sedan men då somnade jag också^^ Men 3:e gången gillt brukar man ju säga ;)

Ska se ifall jag tar mig an den ikväll! Men jag kommer säkert somna då med haha :D
Eller så kollar jag på nån film som går på teve ikväll kanske.

Har inte gjort så mycket vettiga saker idag, som jag borde ha gjort. Men jag har suttit och compat litegrann^^ inte så mycket. Men jag ska göra lite mer arbeten och så, för det är vrålkul att sitta i Nuke :D Behöver bara schysst material som jag får använda mig av. Borde gå ut och foto. Behöver en filmkamera med som jag kan använda för keyings :)

Nu ska jag snart försöka göra nåt vettigt^^ gäller bara att få tummen ur! Men det kan vara jobbigt ibland :P
TjingTjing sålänge! :)

God Morgon!

Tjena folk!

Vaknade ca tio i 9, börjar skolan kl 9. Hade glömt sätta alarm, vilket jag aldrig brukar glömma ;O
Men har en jäkla hosta som aldrig försvinner, och har fått ont i magen. Så jag är hemma just nu iallafall.

Satt uppe till ca tjugo-kvart i ett igårnatt med den jäkla spelkonsolen :P Blir snart galen på den haha. Det är baksidan som knasar^^ dubbla vertices, faces blabla. Går ju framåt ändå! Men långsamt dock^^
Ska ta och sätta igång igen med den om en stund. Skulle gärna vilja ha den klar idag.
Började följa en tutorial för hur jag ska göra en snurrad sladd också, men hann inte komma så långt förren det inte ville sig^^ rätt irriterande ;P men men. Det kommer lösa sig!

Nu ska jag nog ta och göra lite frulle och vakna till innan jag sätter igång!
Hejsålänge, hörs sen! :)

Bloglovin!

Kom igen nu folk! :)
Ta och följ mig med bloglovin, det blir kul jag lovar ;)
Har fixat min lilla ikon där nere i listan nu :D så det är bara ett klick för mycket nöje.

Såg att jag hade 16 pers härinne och kollade igår :) trevligt. Fortsätt så, och glöm inte att följa mig med bloglovin! ;D

Byye!

Förhandsvisning av Fame

Tjoho!

Igår var jag på förhandsvisningen av Fame :)
Jag skulle ha gått med mamma först, eller hon skulle se ifall hon kunde men det verkade inte som det, så min backup lillasyster fick följa med istället.


Den var bra! Dock hade den knappt någonting att göra med orginalmusikalen Fame att göra. Detta kändes mer som en vanlig film än som en musikal. Liten trudelutt i början av Famelåten och en längre trudelutt av låten i slutet var det enda man kände igen typ :P haha. Sen sa min lillasyster att en av låtarna som sjöngs var med i musikalen med.

När vi kom till Park så skulle min lillasyster ställa sig i kön för att köpa popcorn och jag skulle ta två platser. Hittade två platser i mitten på rad 14, bra platser :D. Sen kom min syster och jag skulle då gå på toaletten. Eftersom det är onumrerat på förhandsvisningar så måste man ju vara lite snabb och ta platser om man vill ha några bra.
Det satt självklart ett grinigt äldre par bredvid oss, o gubben sa när jag skulle gå på toa: "...igen!"
Sen när jag kom tillbaka sa han rätt irriterat: "jag hoppas det här är sista gången!"
Och tanten sa: "Jag har en väska som står på golvet, jag hoppas du inte trampar på den!"

Jävlar vilka grinisar! (som jag för övrigt ignorerade^^)
Det är ju inte såå ovanligt att folk ska gå förbi ifall man har platser att sätta sig på. Nästa gång, griniga par, sätt er exakt i mitten så ni slipper att folk går förbi, eller sätt er allra sist i biosalongen när alla redan satt sig, så slipper ni detta!
Suck! :P

Annars var kvällen bra :D
Skulle ju gå med i bioklubben, men det glömde jag ju :P hehe.
Ska ta och fixa det snart så man kan få ihop poäng och få titta på förhandsvisningar och sånt :)
TjingTjong sålänge! ;D



Bake Occlusion

Sådärja! :) Lämnade nu in min bakade occlusion.
Det var lite klurigt. Har inte gjort det innan så det vart lite smått förvirrande :D men nu har jag ju någorlunda koll på hur det går till.

Sitter och hjälper en klasskamrat över facebook med första uppgiften som ska sätta ihop i photoshop.
Ska snart ta mig hemåt med, eller ne hemåt blir det ju inte, ska ju kolla på förhandsvisningen av Fame idag! :) mamma kunde inte följa med :/ men min lillasyster var backup så hon hänger med istället. Får inte glömma att bli medlem i bioklubben denna gången! :D

Såhär blev mitt resultat av baked occlusion ;)


Snart time to dra! ;P
Skönt att röra lite på sig också efter att ha suttit vid datorn sen kl kvart över 9 :)
hejsålänge, vi höres! ;D


IBL - Image Based Lighting

Tjoho!

Sitter på föreläsning just nu i skolan. Jag har redan lämnat in min uppgift för ca 30 minuter sedan, men vi har hela dagen på oss. Känns som att jag alltid gör uppgifterna så snabbt, men jag gör dom rätt så jag är nog bara väldigt snabb av mig :)

Vi skulle göra en uppgift med IBL, Image Based Lighting.
Bygga upp några enkla objekt och sedan rendera ut två bilder och sätta bredvid varanda.

Den första: Ljussätta objekten med en HDR bild och final gather.
Den andra: Ljussätta objekten med en HDR probe omgjord till "light dome" med hjälp av IBL tools.

Bägge i samma scen och kameravinkel.

Såhär blev det














Har aldrig arbetat med HDR i maya innan, men förra renderingslektionen lärde vi oss final gather.
Med tanke på att jag aldrig gjort det innan som vi nu går igenom så går det fort fram och jag lär mig mycket på kort tid! :)
Får även hjälpa andra när dom inte hänger med. Känns good :D

Nu ska jag fortsätta lyssna på föreläsningen om hur man bakar in Occlusion ;P
Hejsålänge! :)

 


Dags att sova

Hallå där.

Dags att lägga sig i sängen för att sova nu känner jag. Ska upp tidigt för att åka till skolisch. Börjar 09:00 as usual^^Imorgon har vi rendering. Nu är det bara 3 lektioner kvar på den kursen!
Brukar bli så himla trött några timmar innan nu snart 2, men har visst lyckats hålla mig vaken här vid datorn^^
Var rätt trött vid halv åttatiden, men sen vart det bättre. Har kämpat med maya, det gick långsamt, men framåt ;P
Pillade lite mer nyligen, men nu känner jag att jag måste sova om jag inte vill vara väldans trött imorgon!

Så godnatt everyone så hörs vi tomorrow! ;D

Puss <3

Måndag igen!

Tjohoa!

Jisses vad tiden går! Dagarna bara susar förbi.
Vet att jag inte uppdaterar superofta, men det är för att jag har så mycket arbeten att göra så jag hinner inte ;O och så blir man så trött så man orkar inte alltid.
Det kommer lugna sig med tiden och då kommer jag att kunna uppdatera bättre :)

Idag har jag suttit med en spelkonsol, det går bra!
Första och andra versionen gick inte så bra, men man säger ju som alltid "tredje gången gillt!" ;)
Ska bara göra klart den och sen ett spel till, sen så.

Imorgon är vi lediga också. så planen är att ha denna klar idag och sedan kom jag på nu att jag har ju ett minijobb jag ska bli färdig med, så det blir ju perfa att göra klart den imorgon! :) är inte så mycket kvar på det, så det är skönt.

Jag slänger upp en bild när min spelkonsol är färdig^^
Nu skall jag iväg till videoaffären för hemliga inköp!

Hörs senare :D byebye!

Ledig dag nr 2

Hejsan!

Både igår och idag har vi varit lediga från skolan. Eller "lediga och lediga", blir ju ändå att jobba hemma.
Vi har börjat med ett nytt projektarbete. Vi ska göra en reklam för någon 80-tals "apparat" på 8-10 sekunder.
Skönt att vara två i gruppen och inte mer, det är ju trots allt lite svårt att dela upp modellering på flera personer.
I min grupp ska vi iallafall göra en gammal Vectrex spelkonsoll med kontroller samt spel. Jag ska göra konsollen och spelen. Vi har en rätt kul idé som vi ska göra^^ så det kommer nog bli brabra när reklamfilmen är färdig sedan. :D

Ska ta och Maya mig nu, men ich will återkomma! :)
Hejsålänge!

RSS 2.0